Home > Overdenkingen > Een steeds groter wordende uitstorting

Een steeds groter wordende uitstorting

In hoofdstuk 47 van Ezechiël wordt de profeet het volgende getoond: In de laatste dagen zal de gemeente van Jezus Christus glorieuzer en overwinnender zijn dan in haar complete geschiedenis. Het ware lichaam van de Heer zal niet verzwakken en tegensputteren. Het zal niet krimpen in aantal, of in kracht of geestelijke autoriteit afnemen. Nee, Zijn gemeente zal uitgaan in een gloed van macht en heerlijkheid. En het zal genieten van de volle openbaring van Jezus Christus zoals nog niemand die gezien heeft.

Ezechiël schrijft “Er zullen net zo veel soorten vis zijn als in de Grote Zee” (Ezechiël 47:10). Er komt een lichaam van gelovigen die zal zwemmen in het stijgende water van de aanwezigheid van de Heer.

Dit is wat God ons toont in het visioen van het stijgende water in Ezechiël (Ezechiël 47:3-4)

Ezechiël spreekt hier over een toename van de Heilige Geest. In de laatste dagen zal er een toename zijn van Gods aanwezigheid onder Zijn volk.

De bron en het fundament van deze rivier is het kruis. We zien een letterlijk beeld hiervan in het volgende vers: “een van de soldaten stak met een speer in zijn zijde en terstond kwam er bloed en water uit” (Johannes 19:34).

Deze groeiend stroom van water is het beeld van Pinksteren, toen de Heilige Geest werd gegeven aan de discipelen. Tezamen met deze gift van de Geest ontvingen de volgelingen van Christus een belofte dat Hij als een rivier van leven zal zijn die in hen opspringt. En die rivier zal de gehele wereld overstromen (zie Johannes 7:38-39).

De rivier van leven zal net haar kruin opsteken voor de komst van de Heer. Dit wordt voorspeld in het visioen die Ezechiël had. God nam de profeet mee op een fantastische reis. Hij droeg een meetlat met zich mee en de Heer liep 1000 el vooruit, dat is ongeveer twee derde van een meter. Op die afstand begonnen de Heer en Ezechiël in het water te wandelen, die op dat moment net tot de enkels kwam.

Ezechiël getuigd hiervan: “hij deed mij door het water gaan” (Ezechiël 47:3). En de Heer bleef er op aandringen bij de profeet om door te blijven gaan, dieper en verder het water in. Na weer ongeveer 1000 el verder op te zijn kwam het water al tot zijn knieën; en het water steeg nog steeds.

Ziet u wat er hier gebeurt? Ezechiël wandelde de toekomst in, recht onze tijd in. Christenen leven vandaag de dag in de laatste 1000 el van de rivier in dit visioen. Wij bevinden ons in de laatste maat van het water. En Ezechiël zegt dat toen hij op de rand van deze maat stond dat het water te diep was voor hem, het was te overweldigend “nu was het een beek geworden, die ik niet doorwaden kon, want het water was zo hoog, dat men erin zwemmen kon” (Ezechiël 47:5).

Ik kan me slechts de verbazing van deze man voorstellen toen de Heer hem vroeg “Ezechiël, wat is deze zee die gestegen is? Als deze rivier staat voor het leven en de opstanding, wie zijn dan degenen die zo gezegend zullen zijn om in zo’n glorie te mogen zwemmen?”. Hij kon alleen maar een glimp ontvangen van datgene waar we nu in wandelen.

Misschien heeft u de aanwezigheid van de Heer op een overvloedige manier ervaren. U bent nog vol van uw laatste openbaring van Hem. Maar ik zeg u, u heeft nog niets gezien in vergelijking met de toename die de rechtvaardigen te wachten staat. Christus zal onze ogen openen en op een wonderbaarlijke manier in ons midden verschijnen. Hij zal Zichzelf aan ons openbaren, en stort net zoveel van Zijn leven uit als wij kunnen verdragen terwijl we ons nog niet in onze verheerlijkte lichamen begeven.

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: