Home > Overdenkingen > God zal u niet laten breken

God zal u niet laten breken

Herinner uzelf er aan dat God precies weet hoeveel u kunt hebben, en Hij zal het niet toestaan dat u het breekpunt bereikt.

Onze liefhebben Vader heeft gezegd “Gij hebt geen bovenmenselijke verzoeking te doorstaan. En God is getrouw, die niet zal gedogen, dat gij boven vermogen verzocht wordt, want Hij zal met de verzoeking ook voor de uitkomst zorgen, zodat gij ertegen bestand zijt” (1 Korintiërs 10:13).

De ergste vorm van godslastering is te denken dat God achter al uw kwestingen en pijn zit, dat het de hemelse Vader is die u discipline bijbrengt, dat God denkt dat u nog een of twee gebroken harten extra kunt gebruiken voordat u klaar bent om Zijn zegeningen te ontvangen. Hier is niets van waar!

Het is waar de de Heer diegene kastijd die Hij liefheeft, maar die kastijding is slechts voor een seizoen en heeft niet als doel om ons te pijnigen. God is niet de auteur van de verwarring in uw leven, en u bent dat ook niet. De vijand probeert ons pijn te doen door andere mensen heen, net zoals hij probeerde om Job te pijnigen door zijn ongelovige vrouw.

Uw hemelse Vader kijkt uit over U met een onwrikbaar oog. Iedere beweging wordt in de gaten gehouden; iedere traan wordt opgeslagen. Hij voelt al uw pijn en Hij weet wanneer u voldoende bent blootgesteld aan de pesterijen van de vijand. Hij komt dan tussenbeide en zegt “Genoeg!”. Als uw pijn u niet langer meer dichterbij de Heer brengt en uw geestelijk leven begint af te breken grijpt God in. Hij zal het niet toestaan dat een vertrouwend kind van Hem ten onder gaat vanwege teveel pijn en kwelling in zijn ziel.

God zal u een tijdje uit de strijd weghalen, precies op tijd. Hij zal het nooit toestaan dat uw pijn uw geest vernietigd. Hij heeft beloofd om precies op tijd te komen, om uw tranen uit te wissen en u ’s morgens nieuwe vreugde te geven. Gods Woord zegt “des avonds vernacht het geween, tegen de morgen is er gejuich” (Psalm 30:5).

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: