Home > Overdenkingen > Een gebedsleven onderhouden

Een gebedsleven onderhouden

Ik moet zorgen dat ik een gebedsleven blijf houden om een geestelijke dorheid te overwinnen. Hoe komt het toch dat niemand van ons bid zoals het zou moeten? We weten dat onze lasten allemaal van ons weggenomen kunnen worden wanneer we ons insluiten met Hem. De stem van de Heilige Geest blijft ons oproepen tot gebed “Kom!”.

Kom naar het water dat de dorst van uw ziel kan lessen. Kom tot de Vader die zich ontfermt over de kinderen. Kom naar de Heer van het leven die belooft heeft iedere zonde te vergeven die u begaan heeft. Kom naar de Ene die weigert om u te veroordelen of om zich voor u te verbergen.

We kunnen ons proberen te verbergen voor God vanwege schuld of veroordeling, maar Hij verbergt zich nooit voor ons. Kom vrijmoedig naar de troon van genade, zelfs als u heeft gezondigd en compleet gefaald hebt. Hij vergeeft diegene die komt met berouw direct. U hoeft geen uren of dagen vol wroeging of schuldgevoel door te brengen om de weg terug tot Zijn genade te verdienen. Ga naar de Vader, buig uw knieën, open uw hart en roep het uit vanuit uw angst en pijn. Vertel Hem over uw eenzaamheid, gevoelens van isolatie, angsten en mislukkingen.

We proberen van alles behalve gebed. We lezen boeken, gaan op zoek naar formules en richtlijnen. We gaan naar vrienden, voorgangers, pastoraal werkers, we gaan overal naar toe op zoek naar een woord, troost of een advies. We zoeken bemiddelaars maar we vergeten de Grote Middelaar die het antwoord is en heeft op alles.

Niets verdrijft de droogte en de leegte sneller als een uur of twee ingesloten te zijn met God. Niet kan de plaats van gebed met de Vader innemen in die afgelegen binnenkamer. Dat is de oplossing voor iedere droogte.

“Want Ik zal water gieten op het dorstige en beken op het droge; Ik zal mijn Geest uitgieten op uw nakroost en mijn zegen op uw nakomelingen” (Jesaja 44:3)

Advertenties
  1. TUINRIDDERHEK
    04-01-2011 om 17:31

    DIT IS NET HET MOMENT WAT VAN TOE PASSING IS

  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: