Home > Overdenkingen > We zijn niet zonder hoop

We zijn niet zonder hoop

Wij die de gerechtigheid van Christus kennen dienen niet te leven als hen die zonder hoop zijn. We zijn gezegend met zowel liefde als vrees voor God. En Zijn wil voor ons in de donkerste, meest verschrikkelijke tijden is om Zijn vreugde en blijdschap te verkrijgen. Zelfs wanneer we om ons heen het oordeel zien vallen dienen we te zingen, te schreeuwen en ons te verheugen – niet vanwege het oordeel maar ondanks het oordeel.

In Jesaja 51:10 staat geschreven “Ik heb de zee drooggelegd om te voorzien in een doortocht voor de verlosten”. Hier herinnert Hij Zijn volk er aan dat Hij nog steeds God is, de bewerker van wonderen die nog steeds in staat is te verlossen. Dus wat is het wat God wil dat Zijn volk weet in het licht van deze waarheid? Hij zegt het allemaal in een vers, in Jesaja 51:11

  • “De vrijgekochten des Heren zullen wederkeren en met gejubel in Sion komen”. Met andere woorden “Ik ga een volk hebben die tot mij terugkeert met geloof, vertrouwen en overtuiging. Ze trekken hun ogen af van de omstandigheden waar ze zich in verkeren en keren terug naar hun lied van vreugde”.
  • “Eeuwige vreugde zal op hun hoofd wezen”. De vreugde die Gods volk ervaart zal niet alleen voor een zondagochtend, een week of een maand gelden. Het zal de jaren doorstaan, door moeilijke tijden tot aan het einde aan toe
  • “vreugde zullen zij verwerven”. God keek terug op alle eeuwen en zei “Ik ga een volk hebben die een vreugde zullen verkrijgen. Ze zullen het in bezit nemen en het zal van hun zijn”.
  • “kommer en gezucht zullen wegvluchten” Dit betekent niet dat er een einde komt aan ons lijden. Het betekent dat ons vertrouwen in de Heer ons boven iedere pijn en beproeving zal plaatsen. Dergelijke zaken zullen niet in staat zijn om ons te beroven van onze vreugde en blijdschap in Christus.
Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: