Home > Overdenkingen > Teveel Christenen blijven in de diepte hangen, in totale moedeloosheid

Teveel Christenen blijven in de diepte hangen, in totale moedeloosheid

Voor veel gelovigen betekent het zinken naar de bodem het einde. Ze worden zo overweldigd door hun falen dat ze een gevoel van waardeloosheid ontwikkelen. En na verloop van tijd hebben ze het idee dat ze zo gevangen zitten dat ze volledig hulpeloos zijn. Jesaja schreef het volgende over zulke gelovigen “Gij, ellendige, door storm voortgedrevene, ongetrooste …” Jesaja 54:11).

Sommigen worden uiteindelijk dan boos op God. Ze worden het wachten op God moe dus roepen ze beschuldigend uit “Heer, waar was U toen ik U nodig had? Ik roep het uit naar U om verlossing, maar u heeft nooit geantwoord. Ik heb alles gedaan wat ik maar kon, maar ik ben nog steeds niet vrij. Ik ben moe van het berouwvol zijn en van het huilen zonder dat ik ooit een verandering zie!”. Veel van zulke gelovigen geven het op en geven zichzelf over aan hun vlees.

Weer anderen vallen weg in een mist van geestelijke onverschilligheid. Ze zijn er van overtuigd dat God niet meer om hen geeft. Ze vertellen zichzelf “mijn weg is voor de HERE verborgen en mijn recht gaat aan mijn God voorbij” (Jesaja 40:27). “De HERE heeft mij verlaten en de HERE heeft mij vergeten” (Jesaja 49:14).

Weer anderen belanden in een situatie waar ze al hun aandacht richten op hun falen, en proberen zichzelf in een constante staat van veroordeling te houden. Maar dit maakt alleen maar dat ze zullen verwilderen en het uitroepen “onze overtredingen en onze zonden rusten op ons en daardoor kwijnen wij weg – hoe zouden wij dan leven?” (Ezechiël 33:10).

Het feit is dat het voelen van veroordeling geen doel op zichzelf is. Wanneer wij vernederd worden door schuld en zorgen over onze zonde, dan wordt er niet verondersteld dat wij ons berusten in deze gevoelens. Deze gevoelens zijn bedoeld om ons naar het eind van onszelf, naar het eind van ons kunnen te drijven – en naar de overwinning aan het kruis!

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: