Home > Overdenkingen > Hak ze af

Hak ze af

Jezus vertelt Zijn discipelen “Indien uw hand of uw voet u tot zonde verleidt, houw hem af en werp hem weg. Het is beter voor u verminkt of kreupel ten leven in te gaan, dan met twee handen of twee voeten in het eeuwige vuur geworpen te worden” (Matteüs 18:8)

Jezus begint deze zin met het woord “indien”, wat de betekenis heeft van “in het licht van dit alles”. Hij verbind deze uitspraak aan de hele context van de les die hij leert over het vermengen van werken met het kruis. Dus als hij hier zegt “Als uw hand of voet of oog u tot zonde verleidt” dan spreekt hij over de aanstoot van het kruis.

Als Jezus zegt “hak het af” dan spreekt Hij ten eerst tot de Joodse luisteraars die vertrouwen op hun eigen goede werken. De hand, de voet en het oog staan allemaal symbool voor het vlees – instrumenten van onafhankelijkheid, waardoor de mens zijn eigen weg gaat en vertrouwd op zijn eigen kunnen en eigen inspanningen om zichzelf te verlossen uit zondige bindingen. Christus zegt tegen een dergelijk persoon “Uw oog is gericht op het verkeerde, u kijkt naar uw eigen mogelijkheden en uw eigen kracht. Ruk daarom uw oog er uit, u moet uw lichaam, uw denken en uw hart van dergelijke kwade gedachten ontdoen. Wijs het af, snijd het er chirurgisch vanaf. Laat iedere hoop varen waarin u denkt dat u God iets uit uw eigen goedheid of verdienste kunt aanbieden. Begeerten en overtredingen moeten afgesneden worden – maar niet door uw hand, het is een werk van de Geest.

Ren daarna simpelweg in Mijn armen. Verneder uzelf als een kind door Mijn overwinning aan het kruis te omarmen. Wijd uzelf toe aan een leven van totale onderwerping en afhankelijkheid aan Mij. Vanwege Mijn werk op golgotha behoort u niet langer uzelf toe. Ik heb u gekocht, Mijn Geest zal Mijn eis voor heiligheid in u bewerken”.

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: