Home > Overdenkingen > Wij danken God voor Zijn veelvuldige genade

Wij danken God voor Zijn veelvuldige genade

Ik word door de Heilige Geest geleid om u te schrijven over dat God gesloten deuren opent. Iemand die deze boodschap leest zal zich meteen aangesproken voelen omdat u een of meerdere gesloten deuren bent tegengekomen. Daar is het, recht tegenover u, een deur die continue op slot lijkt te staan. Het kan een serieuze financiele situatie zijn, en u heeft gebeden dat de deur van mogelijkheden geopend wordt. Maar alles wat u probeert lijkt te mislukken, de deur gaat simpelweg niet open.

Ik weet niet wat uw gesloten deur is, maar voor velen lijkt het dat zowel de ramen en de deuren van de hemel gesloten zijn. De hemelen lijken van koper en u komt er niet doorheen. De gesloten deur waar ik over spreek is een situatie, een nood waar u veel voor gebeden heeft. Het kan een crisis zijn die niets anders nodig heeft dan een wonder. En u heeft nog geen antwoord op uw vurige gebeden ontvangen.

In Openbaringen refereert Christus naar Zichzelf als HIJ DIE DEUREN OPENT EN SLUIT (3:7). Dit stond in een brief die gestuurd is naar de gelovigen in het oude Filadelfia, een gemeente die een compliment van de Heer had ontvangen omdat ze zich zo trouw aan Zijn Woord gehouden hadden en Zijn Naam nooit verloochent hebben. Simpel gezegd, ten tijde van hun beproevingen, bleef dit volk trouw op Gods Woord staan. Ze beschuldigden de Heer er niet van dat Hij hen verwaarloosde of Zijn ogen sloot voor hun crisis.

Het is duidelijk dat de duivel met leugens naar hen toe gekomen was. Zijn overheden en machten der duisternis, leugengeesten die uit diepte van de hel kwamen zeiden dat God iedere deur gesloten had, dat Hij het niet waard is om aanbeden te worden en niet te vertrouwen is. Maar deze gelovigen, waarvan Jezus zei dat ze weinig kracht hadden, bleven vertrouwen en wachtte geduldig op God om de sleutel in de deur te stoppen om hem te openen. Hij heeft de sleutel voor iedere gesloten deur – en Hij alleen kan voor ons de deuren openen.

Hier is wat de Heer hen beloofde, en deze belofte is ook de onze:

“Omdat gij het bevel bewaard hebt om Mij te blijven verwachten, zal ook Ik u bewaren voor de ure der verzoeking, die over de gehele wereld komen zal, om te verzoeken hen, die op de aarde wonen” (Openbaring 3:10)

Het uur van verzoeking is zelfs op dit moment in de wereld. Het bevat ongelooflijke geloofstesten, zo groot en vurig dat velen in een dodelijk ongeloof zullen vallen. Het is waar dat er momenteel over de gehele wereld grote menigtes wegvallen van een blijvend geloof.

Maar u – omdat u blijft vertrouwen op Zijn beloften en bereid bent te sterven in geloof ook al ziet u de belofte niet vervuld – u zult bewaard blijven voor dit uur van verzoeking om in ongeloof te vallen. God heeft uw noodroep gehoord, en Hij weet het juiste moment, de precieze seconde waarop Hij alle deuren zal o penen. Dus geef niet op, ga niet twijfelen! Ga staan op Zijn beloftes, Hij zal u niet in de steek laten!

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: