Home > Overdenkingen > De machtige hand van God

De machtige hand van God

“Uw rechterhand, HERE, heerlijk door kracht, uw rechterhand, HERE, verpletterde de vijand” (Exodus 15:6)

Hoewel sommige christenen weten dat ze vergeven en in veiligheid gebracht zijn, missen ze de macht over het vlees. Ze zijn nog niet de kennis van “volledige bevrijding” van hun kwaadaardige natuur binnengetreden. Christen, door Zijn bloed stelt Hij ons veilig om daarna met Zijn machtige hand de heerschappij van zonde in ons te breken. Zonde bestaat nog wel maar het regeert niet meer over ons!

“Bevrijd van slavernij door de kracht van Zijn hand”. Wat een ontzettend bemoedigend woord in deze dagen van ontgoocheling en boven-menselijke pogingen om vrij te komen uit de macht van de zonde; maar we zijn zo terughoudend om het werk van Gods hand te erkennen. Het gaat in tegen onze trots, ons gevoel van rechtvaardigheid en onze theologie om de waarheid te accepteren dat de bevrijding uit de klauwen van de zonde van een andere kracht afkomstig is dan de onze. Maar kijk nou eens naar dit voorbeeld: Israël ging er bewapend op uit, maar alle overwinningen waren van de Heer. “en deze gehele menigte wete, dat de HERE niet verlost door zwaard en speer. Want de strijd is des HEREN” (1 Samuel 17:47). Het staat opgenomen in Exodus dat “… de Israëlieten hun uittocht voortzetten, door een verheven hand geleid” (14:8) en zij zongen lofprijs voor God nadat de veilig door de Rode Zee waren getrokken.

Het bloed beschermde Israël tegen een goddelijk oordeel, maar de verheven hand van God bevrijdde hen van de heerschappij van het vlees. Ze hadden veiligheid ervaren en verheugden zich hierin; maar nu hadden zij kracht nodig! Kracht om voor eens en altijd af te rekenen met een oude vijand, en kracht om zich te bewapenen tegen alle nieuwe vijanden die nog zouden komen. Die kracht ligt in de verheven en machtige hand van de Heer.

Ons zijn grote en kostbare beloftes gegeven die de beloftes aan Israël vele malen overtreffen. God heeft beloofd om ons te bevrijden van al het kwaad om ons plaats te doen nemen in de hemelse gewesten tezamen met Jezus Christus, vrij van de heerschappij van zonde.

Maar we moeten op de eerste plaats leren om zonde te haten – geen afspraken, geen compromissen. Vertroetel uw zonde, speel ermee, laat het aanwezig zijn in uw wezen, weiger om het te vernietigen – en er zal een dag komen dat het het meest pijnlijke ding in uw leven zal worden.

Bid niet voor overwinning over de zonden van het vlees totdat u het ten diepste haat. God wil niets te maken hebben met onze excuses en bevredigingen. Bent u slaaf van een geheime zonde die onrust en angst veroorzaakt, zowel lichamelijk als geestelijk? Haat u het vanuit het diepste van uw hart? Voelt u Gods heilige toorn hierover?

Zolang u dit alles niet kent zal de overwinning ook nooit komen.

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: