Home > Overdenkingen > Ervaring versus de Schrift

Ervaring versus de Schrift

Ik lees een verklaring die meer dan 150 jaar geleden is opgeschreven door de zendeling George Bowen:

“ALLE MENSELIJKE ERVARINGEN EN GEVOELENS VAN CHRISTENEN MOETEN GETOETST WORDEN AAN DE SCHRIFT”

Hij zei hier, bijvoorbeeld, doorstaan onze diepste angsten de toetst van de Schrift? Doorstaat ons wankelende geloof de toets van de Schrift? Is er enige vorm van twijfel die die toets kan doorstaan?

Wanneer de omstandigheden ons overweldigen en ons hart wordt overspoeld met twijfel hebben wij de neiging om dit te rechtvaardigen vanwege onze ervaring en gevoel. We ervaren pijn, allerlei aandoeningen en beproevingen waar we door worden geplet. De vraag is: Hoe reageren we op dit alles? Zal onze reactie te toets van de Schrift doorstaan?

Waar wordt u op dit moment mee geconfronteerd in uw leven? Financiele moeilijkheden? Werkloosheid? Een slechte gezondheid? Paniek aanvallen? En hoe gaat u hiermee om? Is uw huidige reactie in lijn met de Schrift?

De Schrift zegt bijvoorbeeld “Hij die twijfelt is als de golven van de zee”. Slaat u dit Schriftgedeelte over om door te blijven wankelen vanwege een akelige ervaring?

Ik heb vele malen gewankeld toen mijn ervaringen hopeloos leken, maar ik vertrouw meer en meer op de Heilige Geest om mijn ervaringen in overeenstemming te brengen met de Schrift. De Schrift overtroefd iedere ervaring.

God help ons allen om onze gevoelens te toetsen aan het Woord van God. Stel u zelf de vraag “Is deze reactie bijbels? Zijn mijn emoties in lijn met het Woord?”. Als dat niet het gevoel is, bid dan om de kracht dit toe te geven en bekeer u ervan.

Behoud het geloof!

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: