Home > Overdenkingen > Sta op en wandel

Sta op en wandel

De verlamde man in Marcus 2 was vergeven en gereinigd in de ogen van God, maar hij was nog steeds een gevangene van zijn aandoening. Hij vrijgesproken van al zijn zonden maar was nog steeds machteloos. Hij kon Christus als een opluchting maar niet als een bron!

Het is niet genoeg om een vergeven verlamde te zijn, een opgeluchte gevangene. Er is iets dat we moeten doen. Het deel van Christus is om ons rein te maken voor het aangezicht van God en ons deel is om op te staan en te wandelen! We moeten verder gaan dan slechts opluchting en vrijspraak van zonde om in de vrijheid van Zijn middelen te komen.

“Wat is gemakkelijker, tot de verlamde te zeggen: Uw zonden worden vergeven, of te zeggen: Sta op en neem uw matras op en wandel? Maar, opdat gij moogt weten, dat de Zoon des mensen macht heeft op aarde zonden te vergeven – zeide Hij tot de verlamde: Tot u zeg Ik, sta op, neem uw matras op en ga naar uw huis” (Marcus 2:9-11)

Die man stond niet op uit eigen kracht, Christus verleende Zijn kracht aan hem. Zonder Christus kunnen wij niets! We kunnen slechts overwinning door Zijn sterkte en de kracht van de Heilige Geest!

Christus zei tegen deze man “Ik ga van u een voorbeeld maken van mijn heerschappij over zonde! Waar u op z’n zwakst bent zult u de sterkste zijn. Datgene dat u tot een gevangene gemaakt heeft, zal u oppakken en met u meedragen. U zult datgene overwinnen waardoor u voorheen tegen de grond gedrukt werd”.

Een geestelijk verlamde kan geen echte uitdrukking zijn van Jezus Christus. We moeten in de volle kracht en overwinning leven van een leven vrij van de heerschappij van zonde. We kennen allemaal onze zwakheden, plaatsen waar we kwetsbaar zijn en satan vertelt ons dat wij altijd zwak zullen blijven op die punten en op een dag het onderspit zullen delven.

Maar dat is niet waar! Door Zijn glorieuze kracht kan God ons op z’n sterkst maken op onze zwakste punten. Dat is wat de Schrift bedoeld als het spreekt over dat Zijn kracht zich ten volle openbaart in zwakheid (2 Korintiërs 12:9).

Wat verhindert u nog? Een boezemzonde, een zwakte, een onopgelost innerlijk conflict? Wat het ook is het moet verdwijnen! U kunt niet langer meer aan een bed van falen vastgebonden blijven. Het wordt allemaal bereikt door geloof in Gods beloftes.

De Heer wil dat u opstaat uit dat bed! Hij zal u alle kracht geven die u nodig heeft om te overwinnen en om te wandelen in volledige vrijheid!

Advertenties
  1. karin
    22-04-2011 om 14:14

    dit was voor mij een vraag waar ik nu antwoord op heb, als ik zwak ben dan ben ik machtig, begreep ik niet zo maar nu wordt het een stuk duidelijker…

  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: