Home > Overdenkingen > Zien op Jezus

Zien op Jezus

“Laat ons oog daarbij (alleen) gericht zijn op Jezus, de leidsman en voleinder des geloofs” (Hebreeën 12:2)

Als u mij zou vragen wat er momenteel in de wereld aan de gang is zou ik u antwoorden “Alles waar Jezus ons voor gewaarschuwd heeft wat zou gebeuren in de laatste dagen!”. Hij waarschuwde dat de harten van mensen van Hem zouden wijken door angst vanwege de dingen die op aarde gebeuren. Hij waarschuwde voor aardbevingen op verschillende plaatsen – naties die in opstand komen tegen andere naties – de ene etnische groep tegen de andere.

We leven momenteel om het begin te zien van de vervulling van al deze eindtijd profetieën. Sta bijvoorbeeld alleen al eens stil bij Lucas 21:11 “er zullen zware aardbevingen komen”.

Wat heeft Jezus aan ons vertelt wat we moeten doen wanneer we al deze dingen zien gebeuren? Hij zei “richt u op en heft uw hoofden omhoog, want uw verlossing genaakt” (Lucas 21:28)

O geliefde, als u van Jezus houdt, dan zou u niet verbaasd of angstig moeten zijn. GOD HEEFT ALLES ONDER CONTROLE

Ja, we beven bij het zien en horen van zulk verschrikkelijk nieuws – maar dit is de tijd om op Jezus te zien. Hij heeft ons al zover gebracht – Hij is de auteur van ons geloof – Hij zal ons ook met hoop en vrede naar de finish brengen, ongeacht wat er onderweg ook gebeurt.

Laat u dan door de slechte nieuwsberichten niet teneerslaan maar kijk omhoog! Houd uw volledig gericht op Jezus, Hij komt spoedig!

“Laten wij de belijdenis van hetgeen wij hopen onwankelbaar vasthouden, want Hij, die beloofd heeft, is getrouw” (Hebreeën 10:23)

Advertenties
 1. Ds. G. (Gerrit) de Klein
  05-05-2011 om 13:34

  Wanneer u merkt dat uw ogen zowel voor veraf als dichtbij correctie nodig hebben, is een multifocale bril wellicht een oplossing.
  Twee-in-één, voor de gelovige?
  15 Daarom houd ook ik, gehoord hebbende van uw geloof in de Here Jezus en van uw liefde tot al de heiligen, 16 niet op te danken, u gedenkende bij mijn gebeden, 17 opdat de God van onze Here Jezus Christus, de Vader der heerlijkheid, u geve de Geest van wijsheid en van openbaring om Hem recht te kennen: 18 verlichte ogen [uws] harten, zodat gij weet, welke hoop zijn roeping wekt, hoe rijk de heerlijkheid is zijner erfenis bij de heiligen, 19 en hoe overweldigend groot zijn kracht is aan ons, die geloven, naar de werking van de sterkte zijner macht, 20 die Hij heeft gewrocht in Christus, door Hem uit de doden op te wekken en Hem te zetten aan zijn rechterhand in de hemelse gewesten, 21 boven alle overheid en macht en kracht en heerschappij en alle naam, die genoemd wordt niet alleen in deze, maar ook in de toekomende eeuw. 22 En Hij heeft alles onder zijn voeten gesteld en Hem als hoofd boven al wat is, gegeven aan de gemeente, 23 die zijn lichaam is, vervuld met Hem, die alles in allen volmaakt.
  Dat ‘uw hart Hem mag zien, is mij gebed voor u.

 1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: