Home > Overdenkingen > Uit de klauwen van de leeuw

Uit de klauwen van de leeuw

Het is voor ons eigen bestwil dat God ons opdraagt om dingen te herinneren en te gedenken. Onze herinneringen aan vroegere bevrijdingen helpt ons om ons geloof op te bouwen voor datgene waar we op dit moment doorheen gaan.

Staat u momenteel oog in oog met een crisis? Wordt u geconfronteerd met een dreigende reus van een probleem, thuis, op het werk of in uw familie? De enige manier om deze reus onder ogen te komen is door te doen wat David deed: herinner u de leeuw en de beer. Door zichzelf Gods trouw gedurende voorgaande moeilijke seizoenen te herinneren kon David zonder vrees op Goliath afstappen.

Toen David zich opwierp als vrijwilliger om Goliath te bevechten zei Saul tegen David “Gij zult met deze Filistijn de strijd niet kunnen aanbinden … David echter zeide tot Saul: Uw knecht was gewoon voor zijn vader de schapen te hoeden. Kwam er een leeuw of een beer, die een schaap uit de kudde wegroofde, dan liep ik hem na, sloeg hem en redde het uit zijn muil … Zowel leeuw als beer heeft uw knecht verslagen. En deze onbesneden Filistijn zal het vergaan als één van dezen” (1 Samuel 17:33-36)

David was op de hoogte van het gevaar dat hij onder ogen zou komen bij Goliath. Hij was niet een of andere nieuweling, hij was geen naïeve jongen vol bravoure die op zoek was naar een gevecht. Nee, David herinnerde zichzelf simpelweg de grote werken van God uit het verleden. En nu keek hij zijn vijand recht in de ogen aan en verklaarde “De HERE, die mij gered heeft uit de klauwen van leeuw en beer, Hij zal mij ook redden uit de hand van deze Filistijn” (1 Samuel 17:37)

Velen van Gods volk staan oog in oog met reuzen aan alle kanten, maar ze krimpen ineen van angst. Is dit ook een beschrijving van u? Bent u de tijd vergeten dat u zo ziek was dat u de dood nabij was maar dat de Heer u weer oprichtte? Herinnert u zichzelf die financiele ramp toen u dacht “Dit is het, ik ben kapot” maar de Heer heeft u er doorheen geleid en heeft u tot op de dag van vandaag bewaard?

Er zijn veel dingen die wij niet begrijpen en niet zullen begrijpen totdat we thuis bij Jezus zijn. Maar ik geloof absoluut dat God kan genezen, en dat Hij een uitweg heeft uit iedere situatie. De vraag aan ons is, waar vinden we het geloof en de moed om op te staan om in Zijn overwinning te staan?

Dit geloof komt door onszelf te herinneren aan die leeuw en die beer. Het komt als u in staat bent uzelf de enorme trouw van God en alle overwinningen die Hij in het verleden aan u geschonken heeft in gedachte te brengen. U kunt geen reus onder ogen komen totdat u in staat bent uzelf de majesteit en glorie van God voor ogen te zien en te begrijpen in uw leven.

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: