Home > Overdenkingen > Beloftes

Beloftes

De grote noodzaak van geduld wordt door het gehele boek van Hebreeën herhaald:

  • “Want toen God aan Abraham zijn belofte deed, zwoer Hij, omdat Hij bij niemand hoger kon zweren, bij Zichzelf … en zó, door geduld te oefenen, heeft deze het beloofde verkregen” (Hebreeën 6:13-15)
  • “opdat gij niet traag wordt, maar navolgers moogt zijn van hen, die door geloof en geduld de beloften beërven” (Hebreeën 6:12)
  • “Want gij hebt volharding nodig, om, de wil van God doende, te verkrijgen hetgeen beloofd is” (Hebreeën 10:36)

God heeft ons vele prachtige beloften gegeven – om iedere band met zonde te verbreken, om ons te bekrachtigen om de heerschappij van zonde te verslaan, om ons een nieuw hart te geven, om ons te reinigen en heiligen, om ons te vormen naar het beeld van Christus. Zijn Woord verzekerd ons ervan “Hem nu, die u voor struikelen kan behoeden en onberispelijk doen staan voor zijn heerlijkheid in grote vreugde” (Judas 1:24).

Maar God doet al deze dingen op Zijn tijd, volgens Zijn goddelijke agenda. Hij kent geen deadlines die Hem opjagen. En Hij negeert alle eisen van mensen die vragen om een instant wondermiddel. Kortweg, waar geloof aan onze kant vereist dat we geduldig wachten op de Heer. Onze reactie naar Hem zou moeten zijn “Heer, ik geloof dat U trouw bent aan Uw Woord. En door de kracht van Uw Geest in mij zal ik geduldig wachten totdat U deze dingen in mijn leven bewerkt. Het is mijn taak in geloof en vertrouwen te blijven staan, wachtend op U”.

Het kan zijn dat u verschrikkelijke beproevingen of verleidingen hebt te doorstaan. En u zult wellicht vele verschrikkelijke leugens van de duivel in uw oor gefluisterd krijgen. Er zullen tijden zijn dat u zult falen. Sterker nog, er kunnen momenten zijn dat u zich zult afvragen of u de finish ooit bereikt. Maar wanneer al deze dingen over u heenkomen, als u op die momenten simpelweg vasthoud aan uw geloof door geduld – door erop te vertrouwen dat God aan het werk is en zich aan Zijn Woord houd, dat Hij uw Jehovah Tsidkenu is – dan zal Hij het u rekenen tot gerechtigheid. Hij heeft gezworen met een eed “Door geloof zult u de belofte ontvangen”.

Paulus voorziet ons van de definitie van de gerechtigheid van de Heer in Romeinen 4:20-23 waar hij schrijft over Abraham: “maar aan de belofte Gods heeft hij niet getwijfeld door ongeloof, doch hij werd versterkt in zijn geloof en gaf Gode eer, in de volle zekerheid, dat Hij bij machte was hetgeen Hij beloofd had ook te volbrengen. Daarom [ook] werd het hem gerekend tot gerechtigheid. Echter niet om zijnentwil alleen werd geschreven: het werd hem toegerekend”.

De bijbel kan hier niet duidelijker in zijn. Gerechtigheid is simpelweg te geloven in de beloftes van God, er volledig van overtuigd zijn dat Hij zich aan Zijn Woord houd. Omgekeerd is ongeloof vraagtekens zetten bij Zijn beloftes, er aan twijfelen of God wel doet wat Hij beloofd.

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: