Home > Overdenkingen > God heeft ons nooit in de steek gelaten

God heeft ons nooit in de steek gelaten

Ongeacht wat er gebeurt met de economie, ongeacht met welke crisis we oog in oog staan, ongeacht wat voor zorg of probleem er op ons pad ligt – ONZE GEZEGENDE HEER HEEFT DE LEIDING EN ZORGT VOOR ONS OP IEDERE STAP VAN DE WEG.

God moest uiteindelijk diegene die Hij uit Egypte had bevrijd verloochenen, omdat zij vol twijfel waren en Hem zo beperkten nadat ze zo wonderbaarlijk waren vertroeteld in Zijn armen. Het is niet enkel dat God graag zou willen dat we Hem vertrouwen ten tijde van moeilijkheden – Hij gebied het ons. Dit is waar de Schrift ons zo krachtig waarschuwt tegen ongeloof. Ons wordt vertelt dat het de Heer verdriet doet en ons buitensluit van iedere zegen en goed werk die Hij ons beloofd heeft. Ons ongeloof maakt iedere belofte “krachteloos”.

Voor ons in New York is dit geen dode theologie. We dienen datgene wat we prediken iedere dag in de praktijk te brengen om te kunnen overleven. Als we niet volledig op de beloften van de Heer zouden vertrouwen en zouden steunen op Jezus met alles wat in ons is, dan zouden we vastlopen in angst en paniek. De straten lijken hier op oorlogsgebieden; mensen leven continu in angst en gevaar, omstanders worden links en rechts vermoord. De kosten om te zorgen voor diegene die wij dienen zijn zwaar, en de noden van de mensen zijn enorm. ALS WE NIET ZOUDEN RUSTEN IN DE STANDVASTIGE BELOFTES VAN GOD DAN ZOUDEN WE WORDEN OVERWELDIGD.

Maar we worden niet overweldigd – wij zijn niet bang. Terwijl de problemen erger worden, worden wij sterker in de kracht van de Heilige Geest!

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: