Home > Overdenkingen > Het heidense zorgen maken

Het heidense zorgen maken

“Maakt u dan niet bezorgd, zeggende: Wat zullen wij eten, of wat zullen wij drinken, of waarmede zullen wij ons kleden? Want naar al deze dingen gaat het zoeken der heidenen uit” (Matteüs 6:31-32)

Jezus vertelt ons dat zorgen maken – over de toekomst van ons gezin, ons werk, over hoe we moeten overleven – een heidense manier van leven is. Jezus spreekt hier over hen die geen hemelse Vader hebben. Ze kennen God niet zoals Hij gekend wilt worden, als een zorgende, voorzienende en liefhebbende Vader in de hemel.

“Maak u dus geen zorgen over de dag van morgen” (Matteüs 6:34 GNB). In de simpele woorden gebied Jezus ons “Pieker er niet over en maak u geen zorgen over wat er morgen eventueel zou kunnen gebeuren. U kunt er niets aan veranderen, en al helemaal niet door u er zorgen om te maken. Wanneer u zo doet doet u hetzelfde als de heidenen doen”. Daarna voegt Jezus er aan toe “Maar zoekt eerst Zijn Koninkrijk en Zijn gerechtigheid en dit alles zal u bovendien geschonken worden” (Matteüs 6:33). Met andere woorden, u dient door te blijven gaan van Jezus te houden. U dient door te zetten en al uw zorgen op Hem te werpen, u dient te rusten in Zijn trouw. Uw hemelse Vader zal ervoor zorgdragen dat u voorzien wordt van alle essentiele dingen in het leven.

Ik vraag me soms af of de engelen niet verbijsterd zijn door alle zorgen en ongerustheid bij diegenen die beweren dat ze in God geloven en op Hem vertrouwen. Voor hen moet het zo vernederend en beledigend voor de Heer lijken, dat we ons zorgen maken alsof we geen zorgende Vader in de hemel hebben! Welke vragen zullen ze zich uit verbijstering stellen: “Hebben ze geen Vader die in de hemel is? Geloven zij niet dat Hij van hen houd? Heeft Hij hen niet vertelt dat Hij al hun noden kent? Geloven zij niet dat Hij die de vogels en het gehele dierenrijk van voedsel voorziet ons ook zal voeden en kleden? Hoe kunnen ze zich zo’n zorgen maken terwijl ze weten dat Hij alle macht, alle rijkdom en alle middelen heeft om te voorzien in alle noden van de gehele schepping? Zouden ze hun hemelse Vader beschuldigen van verwaarlozing, alsof Hij niet trouw zou zijn aan Zijn eigen Woord?”.

U heeft een hemelse Vader, vertrouw Hem!!!

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: