Home > Overdenkingen > De barmhartigheden van de Heer

De barmhartigheden van de Heer

In het oude Israël vertegenwoordigd de ark des verbond de genade van de Heer, een krachtige waarheid die belichaamd is geworden in Christus. We dienen Zijn genade te ontvangen, te vertrouwen op het reddende bloed van Zijn genade om voor eeuwig gered te worden. Dus je kunt de wet belachelijk maken, je kunt spotten met heiligheid en je kunt alles omver halen wat spreekt over God. Maar wanneer je Gods genade belachelijk maakt en bespot zal het oordeel komen. Als u het bloed van Zijn genade vertrapt zult u oog in oog komen te staan met Zijn vreselijke toorn.

Dat is exact wat er gebeurde met de Filistijnen toen zij de ark stalen. Er kwam een dodelijke vernietiging over hen heen totdat ze toegaven “Dit is niet slechts toeval, het is duidelijk dat de hand van God tegen ons is”. Bedenk uzelf eens wat er gebeurde toen de ark de heidense tempel van Dagon werd binnengebracht om daar de God van Israël te bespotten en uit te dagen. In het midden van de nacht werd de troon van genade op de ark een staf van oordeel. De volgende dag ontdekten ze dat hun afgod Dagon op zijn gezicht gevallen was voor de ark, zijn hoofd en handen waren afgehakt (lees 1 Samuel 5:2-5).

Geliefde, dit is waar wij vandaag de dag zouden moeten zijn, we hadden allang veroordeeld moeten zijn. Ik zeg tegen een ieder die de genade van God bespot en uitdaagt: Ga je gang, probeer maar wat je wilt om de gemeente van Christus onder de macht van het secularisme of agnosticisme te brengen. Maar als u de genade van Christus bespot dan zal God al uw kracht en autoriteit op de grond verbrijzelen. Jeremia zegt “Het zijn de gunstbewijzen des HEREN, dat wij niet omgekomen zijn, want zijn barmhartigheden houden niet op” (Klaagliederen 3:22). Maar wanneer de mens een bespotting maakt van die grote genade die Christus is, dan kunt u verzekerd zijn van het oordeel.

Het is enkel Gods genade dat Hij het oordeel uitstelt en op dit moment zijn er veel mensen die profiteren van die genade. Het is ongelooflijk maar Amerika zit momenteel in een race met de rest van de wereld om God en Christus uit de maatschapij te verwijderen. Maar de Heer laat niet met zich spotten; Zijn barmhartigheden duren voor eeuwig en Hij houdt van deze natie. Ik geloof dat dat de rede is waarom Hij nog steeds Zijn zegeningen uitstort over ons. Het is Zijn verlangen dat Zijn goedheid ons uiteindelijk tot bekering zal brengen (zie Romeinen 2:4).

Maar we dienen niet te wanhopen over de huidige conditie waar Amerika en de rest van de wereld zich in bevind. We rouwen vanwege de verschrikkelijke corruptie, bespotting en zonde, maar we hebben hoop omdat we weten dat God de volledige controle heeft. We weten dat de genadebewijzen van God eeuwigdurend zijn.

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: