Home > Overdenkingen > Een overwinnende gemeente

Een overwinnende gemeente

Op dit moment staat er een overwinnende gemeente op, een die door vele geloofs beproevingen heen is gekomen. Deze gemeente van de laatste dagen komt voort uit lange periodes van moeilijkheden en vurige ovens.

De Heilige Geest is aan het werk of Zijn volk naar een plaats van volkomen gebrokenheid te brengen. Hij leidt hen naar een openbaring van zwakheid in hun eigen vlees om aan te tonen dat Hij sterk is. Zijn volk zal aan het einde van zichzelf komen, hun koppige eigen wil zal gebroken worden totdat hun denken alleen maar vervuld is met “Uw wil geschiede”. Door dit alles heen zullen zijn volledig afhankelijk worden van de Heer.

Beschrijft dit uw situatie? Misschien heeft u al jarenlang met Jezus gewandeld en bent u nog nooit een beproeving onder ogen gekomen zoals degene die zich nu opdoemt. De dingen die op u afkomen lijken overweldigend, dingen waar alleen God iets aan kan doen. En u realiseert uzelf dat alleen Hij u er doorheen kan brengen.

Op dit moment bereiden moslims zich voor op de laatste jihad om “de wereld over te nemen” voor Allah. Er worden wereldwijd trainingskampen opgezet met een boodschap van haat. Maar de Heer heeft ook een volk in training, een volk die Hij zal gebruiken om de toorn van deze wereld neer te halen. Hij traint hen en rust hen toe in goedertierendheid en vrede. Onze God is een God van liefde, en Hij gebruikt geen bommen, geweren of zelfmoord commando’s. Nee, Hij gebruikt een overwinnend volk die onbevreesd in de kracht van de Heer van barmhartigheden staan.

Over de gehele wereld ondervind het volk van God een lijden, aandoeningen en martelingen. Ik ben er zeker van dat er een eeuwig, goddelijk doel in de intensiteit van deze geestelijke en fysieke strijden ligt die op dit moment wordt verdragen door het ware lichaam van Christus. “zijn barmhartigheid is over al zijn werken” (Psalm 145:9).

Onze Heer heeft de gehele tijd een plan gehad. God zelf kwam naar beneden om de vorm van een mens aan te nemen en onder zondige mensen te leven. Hij verdroeg hun haat, ervaarde hun afwijzing, stond oog in oog met onvoorstelbare schande en door dit alles heen heeft hij geen moment terug gevochten.

Jezus heeft nooit legers met wraakzuchtige, met haat vervulde jihadstrijders opgericht. In plaats daarvan trok hij alle bolwerken omver met Zijn machtige goedertierendheid. Onze Heer had maar één strijdplan: tedere, barmhartige liefde. Liefde dreef Hem om alle werken op aarde te doen. “Geloofd zij de God en Vader van onze Here Jezus Christus, de Vader der barmhartigheden en de God aller vertroosting” (2 Korintiërs 1:3)

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: