Home > Overdenkingen > De kracht van Zijn opstanding

De kracht van Zijn opstanding

“Al wat ik wens is Christus te kennen en de kracht te ondervinden van zijn opstanding; te delen in zijn lijden en aan hem gelijk te worden in zijn dood, in het verlangen eens de opstanding uit de dood te bereiken” (Filippenzen 3:10-11 GNB)

Wat ik u nu ga zeggen zal misschien niet als een verrassing komen. De opstanding van Jezus Christus heeft alles te maken met kracht. Als ik dit zeg bedoel ik niet slechts de goddelijke kracht die Jezus uit de dood heeft opgewekt. Natuurlijk is die kracht absoluut wonderbaarlijk, een kracht die alleen van God zélf kan komen. De opstanding van Christus spreekt ook over een andere kracht in aanvulling op die bovennatuurlijke gebeurtenis. En deze kracht kon ook alleen van God komen. Ik spreek over een kracht die maakt dat wij heilige levens leiden … dat wij vrij zijn van de heerschappij van zonde … dat wij iedere gewoonte en lust die maar bekend staat binnen de mensheid overwinnen … dat wij wandelen in gerechtigheid die van God komt, door geloof alleen. Deze kracht ontvangen is het kennen van Christus in de kracht van Zijn opstanding.

De apostel Paulus spreekt over dit soort opstandingskracht. Hij had een diep innterlijk verlangen om Christus te kennen en die honger kwam vanuit zijn eigen diepe schreeuw voor heiligheid. De apostel had een openbaring over de opstanding van Christus en deze openbaren had alles te maken met kracht. Hij schrijft “aangaande zijn Zoon, gesproten uit het geslacht van David naar het vlees, naar de geest der heiligheid door zijn opstanding uit de doden verklaard Gods Zoon te zijn in kracht, Jezus Christus, onze Here” (Romeinen 1:3-4).

Paulus zag iets ongelooflijks in de opstanding en terwijl het hem overweldigde met vreugde, beantwoordde het zijn levenlange roep naar heiligheid. Paulus zag simpelweg dat Jezus naar de aarde gekomen was als een mens, terwijl de kracht van de hemel op Hem rustte. Christus had Zijn goddelijke kracht hier op aarde gedemonstreerd: Hij genas de zieken, bevrijdde de gevangenen, wekte de doden op en gaf eeuwig leven. Jezus werd opgewekt uit de dood zelf en Zijn opstanding werd bijgestaan door een goddelijke proclamatie dat Hij “de Zoon van God was met kracht naar de geest der heiligheid, door de opstanding uit de dood” (Romeinen 1:4).

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: