Home > Overdenkingen > De rivier van leven

De rivier van leven

De profeet Ezechiël ontving een ongelooflijk visioen. De Schrift zegt dat de hand van God hem op een hele hoge berg plaatste, waar een man aan hem verscheen “die eruitzag alsof hij van brons was” (Ezechiël 40:3).

Natuurlijk was deze man niemand minder dan Jezus Christus zélf. Hij leidde Ezechiël naar de deur van Gods huis waar hij de profeet een visioen gaf van de toekomst van Gods volk. Dit visioen openbaarde was het lichaam van Christus zal worden wanneer de laatste dagen naderen. “Toen bracht hij mij terug naar de ingang van het huis; zie, er stroomde water onder de drempel van het huis uit, oostwaarts …” (Ezechiël 47:1)

Beelden van water in de Bijbel staan meestal voor de Geest van God. Dit visioen openbaart hier duidelijk een machtige uitstorting van de Heilige Geest in de laatste dagen. Het visioen was zo overweldigend in haar omvang dat Ezechiël het niet kon begrijpen. Hij kon niet eens iets zeggen over de betekenis ervan, hij kon er slechts melding van maken. Nog voordat het visioen voorbij was stopte de Heer en vroeg aan Ezechiël “Hebt gij het gezien, mensenkind?”. God vroeg hier “Begrijpt u de omvang van wat u hier ziet? Ziet u waar dit stijgende water op wijst? Ik weet dat deze openbaring ontzagwekkend en verbijsterend moet zijn voor u, maar ik wil niet dat u de ware betekenis ervan mist. De wateren geven de manier aan waarop alles zal eindigen”.

De profeet Jesaja had een glimp opgevangen van dezelfde rivier als in het visioen van Ezechiël. Maar Jesaja zag zelfs nog meer, volgens Jesaja zal Gods volk in de laatste dagen kunnen geniet van een grote bescherming tegen iedere satanische aanval: “geen roeiboot zal daarop varen en geen sierlijk jacht ze doorklieven” (Jesaja 33:21)

Jesaja spreekt hier over oorlogsschepen die door slaven werden aangedreven. Hij geeft ons hier een beeld van de vijand, de duivel, terwijl hij een aanval probeert in te zetten tegen een ieder die in de rivier zwemt. Dit is een beeld van totale verwarring.

God maakt het in deze passages heel duidelijk aan ons dat de duivel geen toegang heeft tot Zijn levende wateren. Zoals de psalmist al getuigd: “Laten beschaamd en te schande worden wie mij naar het leven staan, laten terugdeinzen en schaamrood worden wie onheil tegen mij beramen … wanneer de Engel des HEREN hen neerstoot … wanneer de Engel des HEREN hen achtervolgt” (Psalm 35:4-6)

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: