Home > Overdenkingen > Hongerig naar heiligheid

Hongerig naar heiligheid

Er was een jonge schotse voorganger, Robert Murray McCheyne, die stierf toen hij 29 jaar oud was. Voordat hij stierf veroorzaakte hij een groot ontwaken binnen zijn gemeente. Deze week las ik een quote van deze man van God waarin hij zei “De grootste nood van mijn volk is mijn eigen heiligheid”.

We hebben een overvloed aan wel bespraakte predikanten, een overvloed aan charismatische persoonlijkheden, en meer dan voldoende hoog opgeleide leiders. Maar wat wij nodig hebben zijn heilige mannen van God. Mensen moeten meer zien dan slechts vaardigheden die nodig zijn om een gemeente te leiden, we hebben het nodig om een goddelijk hart te zien in een voorganger.

Een voorganger kan zijn gemeente niet de dieptes van Christus in leiden zonder dat hij daar zelf heen gegaan is.

Wat is het resultaat van een gemeente die geweldige programma’s heeft, een briljant leiderschap, presentaties waardoor je op het randje van je stoel gaat zitten en een geweldig gebouw hebben maar absoluut geen visie om een heilig volk te zijn? Wat voor goeds kan er komen van boeiende sprekers die vermakelijke evenementen organiseren; als die leider geen man is met het verlangen om neer te buigen in gebrokenheid en nederig toegeeft hoe vervreemd hij en zijn gemeente zijn van een heilig en ontzagwekkende God?

Onze gemeentes zijn vaak vol lichtzinnigheid en we weten dit, maar dit is niet veranderd omdat leiders dit veel liever tolereren dan dat ze er verdriet over hebben. De situatie in de gemeente is simpelweg een weerspiegeling van de realiteit in het hart van de voorganger. Het licht dat uit één enkele gebroken vat komt ontstijgd dat van de producties van duizenden religieuze entertainers. Paulus zei dat u veel leraren heeft maar weinig vaders. Vandaag de dag zou hij misschien gezegd hebben dat we veel experts hebben op het gebied van gemeentebouw, maar dat we maar weinig heilige mannen kennen.

De woorden van R.M. McCheyne zijn vandaag nog noodzakelijker dan toen hij deze voor het eerst uitsprak tegen een compromisvolle, liberale en nominalistische kerk in Schotland. En niet alleen zijn woorden maar ook het voorbeeld dat hij stelde, de kracht die vanaf de kansel kwam en het effect van zijn bediening voegde waarde toe aan zijn woorden. De woorden die hij sprak bevatte kracht achter een leven die zuiverheid bevatte.

Bent u ook hongerig om een heilig man of vrouw van God te worden? Er is slechts een manier om dit voor elkaar te krijgen. En die manier is om al uw menselijke inspanningen neer te leggen, al uw streven om zelf uw rechtvaardigheid te verkrijgen. En door volledig bekleed te zijn met Christus en simpelweg het volbrachtte werk van Jezus aan het kruis te ontvangen.

Deze heiligheid gaat veel verder dan het eigenhandig ontkennen van zonde; het is een totale overgave aan Christus die een grote en glorieuze passie voor Heiligheid heeft vrijgezet. Ik wil niet dat ik de rest van mijn leven doorbreng in een worsteling met mijn oude mens. Ik wil Christus vorm zien krijgen in mij, de volheid van de nieuwe mens die Hij geschapen heeft.

– Gary Wilkerson

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: