Home > Overdenkingen > Het banket

Het banket

“Hij heeft mij gebracht naar het wijnhuis en zijn banier over mij was de liefde” (Hooglied 2:4). In de gelijkenis van de verloren zoon was de vreugde van de vader niet compleet totdat hij samen met zijn zoon in de eetzaal zat. Hij moest er zeker van zijn dat de jongen wist dat hij vergeven was en dat zijn zonden uitgewist waren. Ze moesten aan tafel zitten en samen de maaltijd nemen!

Als u op dat moment door het raam had gekeken dat zou u een jonge man hebben gezien die net een ware openbaring had ontvangen van Gods liefde: Hij was aan het dansen! Er was muziek en hij lachtte en was blij. Zijn vader verheugde zich in hem en zat met een grote glimlach te genieten!

Hij stond niet onder een wolk van angst en hij luisterde ook niet naar de oude leugens van de vijand: “Je zult direct terugvallen naar het varkenshok! Je bent deze liefde niet waard …”. Nee, hij heeft de vergeving van zijn vader geaccepteerd en heeft naar gehoorzaamd naar het woord waarin hij zei om binnen te komen en te pakken wat hij nodig had.

Hij hoorde zijn vader tegen hem en zijn broer fluisteren “Alles wat ik heb is van jou, het is niet nodig om ooit nog honger te hebben. Je hoeft niet eenzaam of arm te zijn en je hoeft ook niet afgesneden te zijn van mijn voorraadschuur” (Lucas 15:31).

Geliefden, hier is de volheid van Gods liefde. De kern hiervan is dat zelfs in onze donkerste momenten God ons niet alleen omarmt en ons weer in Zijn huis laat, maar Hij zegt ook “Haal het gemeste kalf en laten we een feestmaal houden en ons verheugen! In mijn eetzaal is er een overvloedige maaltijd voor al mijn geliefden!” (zie Lucas 22:24).

Vandaag hebben we zelfs nog een betere belofte: “de liefde van Christus te kennen, die de kennis te boven gaat, opdat gij vervuld wordt tot alle volheid Gods. Hem nu, die blijkens de kracht, welke in ons werkt, bij machte is oneindig veel meer te doen dan wij bidden of beseffen” (Efeziërs 3:19-20)

Hier is Gods liefdesbelofte voor ons: “Ik bied u een overvloedige volheid – voorzieningen voor iedere crisis en vreugde genoeg voor de rest van uw leven. U mag mijn voorraadschuur binnengaan en het u allemaal toeëigenen!”

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: