Home > Overdenkingen > Stop te leven als een arme

Stop te leven als een arme

Bent u er moe van om als een armoedige te leven terwijl in alles wat u nodig heeft is voorzien? Misschien ligt uw focus wel verkeerd. Bent u geneigd om stil te blijven staan bij uw zwakheden, verleidingen en vroegere mislukkingen? Als u in uw eigen hart kijkt wordt u dan ontmoedigd door wat u ziet? Heeft u het toegestaan dat schuld binnengetreden is?

Geliefden, u dient naar Jezus te kijken, de vervolmaker van uw geloof! Wanneer de duivel komt en u wijst op zwakheden in uw hart dan heeft u alle recht om te antwoorden “Mijn God weet ervan en Hij houd nog steeds van mij! Hij heeft mij alles gegeven wat ik nodig heb om in de overwinning te blijven”.

“En zelfs als ons hart ons aanklaagt: God is groter dan ons hart, hij weet alles” (1 Johannes 3:20 NBV). Hij weet alles van u – en Hij houdt nog steeds voldoende van u om te zeggen “Kom binnen en pak alles wat u nodig heeft, de voorraadschuur staat open!”.

De deuren tot Zijn voorraadschuur staan wagenwijd open, en is overvol met Zijn rijkdommen. God dringt er bij u op aan “Kom vrijmoedig naar de troon van genade, opdat u barmhartigheid ontvangt en genade vind om hulp te krijgen ten tijde van nood” (Hebreeën 4:16)

Hoeveel jaar bent u niet buiten de voorraadschuur geweest? U heeft een Vader die een grote schat aan voorzieningen heeft voor u heeft neergelegd maar u eist het niet op.

De gelijkenis van de verloren zoon toont ons dat door naar binnen te gaan en te genieten van de schat van de vader de verloren zoon van twee walletjes at. Hij kon zijn aardse leven leven met een overvloed aan vergeving, vreugde, vrede en rust die het zijne waren. En wanneer de dood hem naar zijn eeuwige erfenis bracht zou hij ten volle genieten van datgene wat hij al kon op aarde.

De oudere broer had een grotere zonde begaan – degene die thuis gebleven was en in gehoorzaamheid wandelde en zijn vader nooit had tekortgeschoten. Ja het is een zonde om de erfenis van de Vader te misbruiken in een sensueel leven waarin u zich van de vader afscheid. Maar het is een nog grotere zonde om Gods grote liefde af te wijzen – om de overvloedige middelen die Hij ons gaf – gekocht tegen een hoge prijs – te laten liggen.

De verloren zoon werd niet gestraft of herinnert aan zijn zonde, omdat God het niet zou toestaan dat zonde de focus van herstel is! Er is een waarachtig berouw en droefheid geweest en het was tijd om naar het feestmaal te gaan. De vader zei tegen de oudere zoon “Hij was verloren, maar hij is weer thuis. Hij is vergeven en het is nu tijd om ons te verheugen en blij te zijn!”

Advertenties
  1. 16-08-2011 om 08:33

    weet dit is kern van veel inhoudt maar toch mis ik iemand in mijn leven patroon om samen mee te delen

  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: