Home > Overdenkingen > Het horen en kennen van Zijn stem

Het horen en kennen van Zijn stem

Petrus waarschuwt de gelovigen van de laatste dagen dat de duivel met veel kabaal om hen af zal komen om te proberen angst aan te jagen. “Wordt nuchter en waakzaam. Uw tegenpartij, de duivel, gaat rond als een brullende leeuw, zoekende wie hij zal verslinden” (1 Petrus 5:8)

Hier is mijn punt: Als satan zijn stem laat horen in deze laatste dagen, en zijn kracht toont aan de massa’s aan verloren zielen, hoe veel belangrijker is het dan niet dat Gods volk de stem van hun Vader kent? Denkt u dat de Heer rustig blijft zitten terwijl de duivel brult tegen de wereld? Nooit! Jesaja heeft gezegd “de HERE zijn machtige stem doen horen” (Jesaja 30:30)

Sinds de tijd van Adam en Eva heeft God tegen de mensheid gesproken. “Toen zij het geluid van de HERE God hoorden” (Genesis 3:8). Adam zei “Toen ik uw geluid in de hof hoorde, werd ik bevreesd” (Genesis 3:10).

Vanaf Genesis tot aan het eind van het Nieuwe Testament heeft God Zijn stem bekend gemaakt onder Zijn volk. In de boeken van de profeten zien we de volgende zinsnede “En God zei …” vele malen voorkomen. Gods stem was bekend en werd begrepen.

Jezus bevestigde dit in het Nieuwe Testament, hij gebruikte daarbij het voorbeeld van de Goede Herder. “de schapen horen naar zijn stem … de schapen volgen hem, omdat zij zijn stem kennen” (Johannes 10:3-4).

Adam verborg zich voor Gods stem vanwege de schuld en de schaamte over zijn zonde. En dat is precies waar veel mensen van Gods volk zich vandaag de dag bevinden – op een verborgen plaats, bang voor de stem van God!

Als u Gods stem wilt horen, dan moet u klaar zijn voor een zuivering en reiniging van uw ziel. “Indien wij onze zonden belijden, Hij is getrouw en rechtvaardig, om ons de zonden te vergeven en ons te reinigen van alle ongerechtigheid” (1 Johannes 1:9)

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: