Home > Overdenkingen > Geworteld en gegrond in liefde

Geworteld en gegrond in liefde

“opdat Christus door het geloof in uw harten woning make. Geworteld en gegrond in de liefde, zult gij dan samen met alle heiligen, in staat zijn te vatten, hoe groot de breedte en lengte en hoogte en diepte is, en te kennen de liefde van Christus, die de kennis te boven gaat, opdat gij vervuld wordt tot alle volheid Gods” (Efeziërs 3:17-19)

Geworteld en gegrond betekent hier “om onder u een diepe en stabiele fundering te bouwen van het kennen en begrijpen van Gods liefde voor u”. Met andere woorden, de kennis van Gods liefde voor u is de fundamentele waarheid waarop alle andere waarheden gebouwd moeten worden!

Dit is bijvoorbeeld waar de vreze Gods op gebouwd is. Een heilige vrees voor God is geen angst dat hij klaar staat om u neer te slaan wanneer u vast zit in een of andere kleine fout. Het is eerder de vrees voor Zijn heiligheid tegenover rebellie – en van wat Hij doet bij diegene die de duisternis meer lief hebben dan het licht.

Christenen die in schuld, angst en veroordeling leven zijn niet “geworteld en gegrond” in de liefde van God. Onze hemelse Vader heeft Zijn zoon gestuurd om te sterven voor onze zonden en zwakheden. En zonder het volledig kennen en begrijpen van die liefde voor u zult u nooit een stabiel en permanent fundament hebben!

“[Dat jullie] in staat zijn te vatten … de liefde van Christus” (Efeziërs 3:18-19). Het griekse woord voor vatten betekent hier “gretig grijpen of in bezit nemen”. De apostel Paulus heeft het voor u bedoeld dat u deze waarheid grijpt en het het fundament maakt van uw Christelijke leven. Hij zegt u dat u uw geestelijke handen uit moet strekken en moet zeggen “Ik ga mij dit toeëigenen!”.

Misschien bent u aangevallen door een verleiding waar u maar niet van af lijkt te komen. En misschien draagt u een gevoel met u mee dat u nooit in staat zult zijn om er tegen op te staan, een gevoel van onwaardigheid – een angst dat de duivel u zal meetrekken en u God zult teleurstellen.

Dit is de dag voor u om wakker te worden en uw ogen te openen voor Gods liefde voor u! Ik bid dat wanneer u deze boodschap leest iets u diep in uw hart zal treffen en dat u in staat zult zijn om te zeggen “U heeft gelijk broeder David. Degene waar u over spreekt ben ik en ik wil niet op die manier leven!”. Ik bid dat u deze waarheid zult kunnen grijpen – dat het uw ogen zal openen en u naar een nieuw gebied van vreugde en vrede in uw dagelijkse wandel samen met Hem zal leiden.

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: