Home > Overdenkingen > God wil tot u spreken!

God wil tot u spreken!

God verlangt er naar om tot u te spreken alsof u samen met Hem aan een diner zit. Hij wil van hart tot hart met u spreken, over allerlei zaken! De bijbel zegt: “Zie, Ik sta aan de deur en Ik klop. Indien iemand naar mijn stem hoort en de deur opent, Ik zal bij hem binnenkomen en maaltijd met hem houden en hij met Mij” (Openbaring 3:20).

Dit vers wordt vaak gebruikt wanneer men spreekt tot ongeredde mensen. We spreken dan over Jezus die aan de deur van het hart van de zondaar staat en toegang zoekt. Maar, nee – Christus spreekt tot de gelovige!

De context toont aan dat Christus spreekt tot hen die gekleed zijn in witte klederen (gerechtigheid), mensen die goud gekocht hebben dat gelouterd is in het vuur, wiens ogen gezalfd zijn (die een openbaring hebben), die geliefd zijn, bestrafd en getuchtigd (zie Openbaring 3:15-19). Dit zijn berouwvolle, heilige mensen die de stem van God willen kennen!

Terwijl ik vers 20 in deze passage nog eens lees blijven er drie woorden voor mij uitspringen: “Open de deur! Open de deur!”. En de Geest van God sprak heel helder tot mijn hart: “David, de rede dat je me nog niet gehoord hebt zoals Ik gehoord wil worden is omdat u nog niet volledig open bent in uw geest om te horen!”.

Zoals ik het zie staat deze deur symbool voor toewijding – iets wat veel Christenen nog niet volledig gemaakt hebben. De meeste gelovigen bidden “Heer, alles wat ik nodig heb is een beetje advies, een paar woorden van richting – een herinnering dat U van mij houdt. Laat me gewoon weten of ik het goed of verkeerd doe. Ga voor mij uit en open de deuren!”.

Maar Jezus antwoord ons: “Als het enige wat u van Mij wilt richting is kan Ik ook een profeet naar u sturen. Als u alleen maar wilt weten waar u naar toe moet en wat u moet doen, dan kan Ik ook iemand sturen om dit alles van te horen. Maar u mist Mij!”.

Jezus wil uw nabijheid, uw diepste emoties, uw binnenkamer. Hij wil ergens samen met u gaan zitten en alles delen wat in Zijn hart leeft – om met u te spreken van aangezicht tot aangezicht. Openbaring 3 geeft hier een prachtig beeld van, het spreekt over liefde en intimiteit, over het delen van geheimen, van tedere stemmen.

Terwijl Jezus binnenkomt brengt Hij voedsel en brood mee – met andere woorden, Zichzelf. Wanneer u zich voedt aan Hem zult u volledig voldaan zijn!

Advertenties
  1. 01-09-2011 om 04:36

    in dien ik mij open stel naar innerlijk genezing dan kan God de Vader mij er herstelen in mijn innerlijk mens dan zal je veranderen door de Heilige Geest van God

  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: