Home > Overdenkingen > Leven in de gunst van God

Leven in de gunst van God

God belooft geweldige gunsten voor de onberispelijke gelovige. “beware mijn geboden … Dat liefde en trouw u niet verlaten! Bind ze om uw hals, schrijf ze op de tafel van uw hart, dan zult gij genegenheid en goedkeuring verwerven in de ogen van God en mensen” (Spreuken 3:1-4). God zegt hier dat als u uw zinnen zet op een onberispelijke wandel voor Zijn aangezicht, dan zult u in Zijn gunst wandelen en Hem behagen.

Maar dat is niet alles. Gods gunst bevat ook kracht! Paulus zei “omdat onze evangelieprediking niet slechts in woorden tot u gekomen is, maar ook in kracht en in de heilige Geest en in grote volheid” (1 Tessalonicenzen 1:5). Zijn gunst brengt de kracht van de Heilige Geest in alles wat u zegt en doet. Uw woord zullen niet zomaar op de grond vallen omdat ze de kracht van de Heilige Geest bevatten.

Paulus zei dat deze door de Heilige Geest bekrachtigde woorden grote resultaten produceren: “En gij zijt navolgers geworden van ons en van de Here en gij hebt het woord onder zware verdrukking met blijdschap des heiligen Geestes aangenomen” (1 Tessalonicenzen 1:6)

Waarom waren de woorden van Paulus zo krachtig en effectief? Omdat hij zegt dat ze voorbeelden zijn geworden voor een ieder die gelooft (vers 7). Het was niet de prediking van Paulus en ook niet zijn gebeden die de mensen tot de Heer trokken. Het was zijn voorbeeldige leven! God had in Paulus in zuiver hart gelegd – een hart die Hij de gunst van de kracht van de Heilige Geest kon geven.

Gods gunsten brengen ook een hoge waardering onder de mensen. Van David staat er geschreven “Wanneer de vorsten der Filistijnen uitrukten, had David, zo vaak zij uitrukten, meer voorspoed dan alle dienaren van Saul, zodat zijn naam zeer beroemd werd” (1 Samuel 18:30)

De man die de Naam van Jezus beschermt door een heilig leven te leiden ten overstaan van anderen zal een goede naam dragen tegenover hen – door God zélf!

Sommige Christenen zeggen “Mijn naam kan me niet zoveel schelen. Het maakt mij niets uit wat mensen van me denken; ik wil gewoon een onbekend zijn, een niemand. Laat de Heer alle glorie hebben”. En dat klinkt heel nederig maar de Schrift zegt het volgende: “Een goede naam is verkieslijker dan veel rijkdom, gunst is beter dan zilver en goud” (Spreuken 22:1). God geeft de rechtvaardigen een goede naam zodat ze deze kunnen gebruiken om Hem in een steeds grotere mate alle eer en glorie te geven!

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: