Home > Overdenkingen > De kracht van een rein en onberispelijk leven

De kracht van een rein en onberispelijk leven

Wanneer u uw hart er op instelt om onberispelijk voor God te wandelen – om op een manier te leven die God behaagt – dan zult u gevreesd en veracht worden door hen die de gunst en zegen van God zijn verloren. Lauwe en compromisvolle Christenen zullen zich absoluut aan u storen en zich afgestoten voelen door uw leven.

We zien dit duidelijk gebeuren in 1 Samuel “Saul werd bevreesd voor David, omdat de HERE met hem was, terwijl Hij van Saul geweken was; daarom verwijderde Saul hem uit zijn omgeving en stelde hem aan tot overste over duizend, zodat hij aan het hoofd van het krijgsvolk uittrok en terugkwam. En David was voorspoedig op al zijn wegen, want de HERE was met hem. Toen Saul zag, dat hij zeer voorspoedig was, werd hij bang voor hem” (1 Samuel 18:12-15)

David’s onberispelijke gedrag joeg vrees aan in het hart van Saul! Iedere keer als Saul in de buurt van David was herinnerde hij zich de tijd dat hij in de gunst van God stond en hoge waardering had bij mensen. Maar door ongehoorzaamheid, afgunst, trots en zijn eigen wil verloor Saul alles bij God, en het beroofde hem ook van ieder respect van het volk.

Nu moest Saul oog in oog staan met een jongere man – iemand met minder ervaring en waarschijnlijk niet zo welbespraakt – die de kracht en integriteit van heiligheid uitstraalde. Hij was zuiver van hart, vol van de Heilige Geest en Saul was bang voor hem.

Houd in uw achterhoofd dat dit geen afgodische heiden was die bang was voor David. Nee, Saul was een man die de kracht van Gods Geest kent! Hij was een Gods gezalfde, een machtig man, verkozen door God!

Saul wou niet in de buurt zijn van David. De Schrift zegt “daarom verwijderde Saul hem uit zijn omgeving” (1 Samuel 18:13). Saul staat triest genoeg symbool voor de compromisvolle kerk van vandaag de dag, voor die Christenen die in een compromis leven en de zalving van God zijn kwijtgeraakt. Hij is een type van een gelovige die eens vol van de Heilige Geest was, gedoopt en vol vuur voor God maar beroofd is van alles wat ze ooit wisten over God door hun ongehoorzaamheid, trots, begeertes en lusten.

Er is niets angstaanjagenders voor een Christen die vol met compromissen zit dan een heilig, onberispelijk leven. En hoe meer uw leven in lijn komt te liggen met de wil van God en Zijn heiligheid, hoe afstotender u zult worden voor afgegleden gelovigen.

Advertenties
  1. 15-09-2011 om 13:10

    Bedankt voor de vertalingen! Ik vind het heel fijn om ze in mijn mailbox te mogen ontvangen.

  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: