Home > Overdenkingen > Verse zalvende kracht

Verse zalvende kracht

God staat onze beproevingen toe omdat Hij wil dat u “duivel-bestendig” wordt! Dat betekent niet dat u niet meer aangevallen zult worden, maar dat u getraind zult worden om te kunnen blijven staan! Het maakt allemaal deel uit van Zijn plan om u voor te bereiden voor een grotere dienst aan Hem, een grotere zalving en een uitgebreide bruikbaarheid in Zijn koninkrijk.

Verder probeert de Heer u sterker te maken tegen de listen van de duivel. Hij richt een lichaam van gelovigen op die geconfronteerd zijn geweest met de duivel, die zijn bekrachtigd tegen hem en die zijn methodes kennen en niet bang voor hem zijn! God zegt “Wanneer u eenmaal begrijpt waarom u hier doorheen gaat, zult u alle grond terug vorderen die u verloren bent. U zult weer in controle zijn – door de kracht van de Heilige Geest!”

Toen de beproeving van Elia voorbij was (zie 1 Koningen 19) zou hij nooit meer ergens voor wegrennen. Hij had nu een gevoel voor richting en was gerustgesteld in zijn geest. Ziet u, God stond op het punt om hem naar de naties te sturen, om koningen, leiders en profeten aan te stellen!

God zei tegen Elia: “Keer op uw schreden terug … zalf Hazaël als koning over Aram … zalf Jehu als koning over Israël … en zal Elisa als profeet in uw plaats” (1 Koningen 19:15-16). Elia had een verse zalvende kracht ontvangen, hij had weer controle!

Dus Elia vertrok (vers 19) en ging zijn grot uit om Gods wil te doen! Het was niet nodig om een rivier van tranen te laten. Nee, hij had simpelweg het Woord van de Heer gehoord!

Geliefden, de enige grip die de duivel op u kan hebben is angst. En u moet dit van u afschudden in geloof! U dient te zeggen “Ik zal niet neergaan. God zal mij een verse zalving uit de hemel geven – Hij zal mij gebruiken!”

Gelooft u dat God nog niet klaar is met u – dat Hij u leert en traint voor betere dingen? Hij wilt tot u spreken in uw grot van moedeloosheid. Hij wil u vertellen wat u moet doen en waar u moet gaan – en Hij wil u uit uw grot halen!

Dus sta op uit uw wanhoop en schud alle ketens van angst en depressie van u af! Vertrek uit uw grot. U zult ontdekken dat vanaf het moment dat u opstaat om te wandelen dat de zalving zal stromen!

Advertenties
  1. anneke
    14-09-2011 om 11:25

    krachtige boodschap!!! En iets wat ik mag ervaren in mijn leven!! Alle eer aan HEM!
    Mooi dat deze blogs door jullie beschikbaar worden gesteld,
    groet een zuster in geloof

  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: