Home > Overdenkingen > In gevechts stemming

In gevechts stemming

Esau kwam als eerst uit de schoot van zijn moeder – een baby bedekt met haar (zijn naam betekent ook “harig”). Maar zijn tweelingbroer, Jacob, greep zijn hiel terwijl hij nog in de baarmoeder zat. Wat een schok moet de verloskundige hebben gehad toen ze Esau tevoorschijn zag komen met een handje om zijn hiel!

“In de moederschoot bedroog hij zijn broeder, en in zijn mannelijke kracht streed hij met God. Hij streed tegen een engel en overwon. Hij weende en smeekte Hem om genade. Te Betel vond hij Hem, en daar sprak Hij met ons” (Hosea 12:4-5)

In deze korte passage over Jacob noemt de profeet Hosea een aantal dingen op over hoe je samen met God kunt overwinnen!

Hosea’s boodschap was: “Hier is een man die gretig is naar God, hongerig naar alles wat God voor hem in petto heeft!”. Jacob kwam al strijdlustig de baarmoeder uit, verlangend naar de zegeningen van God! Er lag iets van een goddelijk instinct in dit kind. Het was alsof hij zei “Broeder, als jij niet de volheid van God wilt ontvangen ga dan aan de kant! Ik wil niet achterblijven in de zegeningen van God!”

Het geboorterecht en de zegening van Jacob’s verlangen gedurende zijn leven staat voor alle zegeningen die in Jezus Christus liggen! Maar het was niet de dubbele portie van zijn vaders rijkdom waar Jacob achteraanzat, en het was ook niet de landsbelofte. Nee, Jacob wou meer, hij wou de zegen van God zodat hij in de geslachtslijn van de Messias kon staan! En hij wou een priestelijke zegen; dat betekende niet dat hij alleen de priester van de stam wou zijn, maar hij wou in staat zijn om anderen te kunnen zegenen!

We zien deze priesterlijke bediening door heel Genesis 27 terugkomen, en ook terwijl Isaak de handen op Jacob legde en hem zegende: “… opdat gij mij moogt zegenen” (Genesis 27:19). Het was een grote eer om Gods hand op je te hebben – en de macht te hebben om anderen te zegenen!

Geliefden, dit is wat vereist wordt van gelovigen in deze laatste dagen! God wil een volk oprichten die zich niet druk bekommert om hun eigen leven, over het bezitten van een huis of het hebben van een mooie auto. Hij zoekt naar hen die hongerig zijn naar de zegeningen van God – niet om deze voor zichzelf te gebruiken maar om deze in te zetten om zo tot zegen te zijn voor anderen!

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: