Home > Overdenkingen > Niet klaar om te vechten!

Niet klaar om te vechten!

Stelt u zich eens voor dat een boks trainer zijn vechter mee neemt naar een afgelegen trainingskamp en daarna de gehele trainings sessie gebruikt om deze man op te jutten voor het grote gevecht. Hij vertelt hem “Ik zal bij je zijn aan de kant van de ring – ik zal nooit weg gaan. Hier is een lijst met grote boksers uit het verleden, bestudeer al hun bewegingen. U hoeft geen zware training te ondergaan. Ik heb u gezegd dat u een winnaar bent en mijn woord is alles wat u nodig heeft! Ik zal u wat schema’s geven over hoe u dit monster kunt verslaan wanneer u de ring instapt samen met hem!”.

Wat voor trainer is dit? Een absolute dwaas! Wat zou een goede trainer doen? Hij zou de beste bokser zoeken die hij maar kon vinden om deze samen met hem in de ring te zetten om het uit te vechten!

Geliefden, hoeveel Christenen noemen zichzelf tegenwoordig een strijder terwijl ze nog nooit getest of getraind zijn? We horen zoveel over allerlei gebedsstrijders in deze natie. Maar de trieste waarheid is dat de grote meerderheid van hen nog nooit in een strijd zijn geweest! Ze zijn niet getraind en zijn niet klaar voor het gevecht!

Onlangs vroeg ik de Heer waarom zoveel ware gelovigen door zoveel moeilijke en zware tijden heen gaan. Waarom er zo’n diepgaand lijden is? Ik vroeg “waarom worden er zoveel beproefd tot aan hun grenzen?”.

God weet dat satan helemaal los zal gaan op deze wereld in zijn laatste uur van oorlogsvoering. En de Heer zal goed getrainde strijders nodig hebben die over alle machten uit de hel zullen overwinnen. Op dit moment doet Hij een snel werk in Zijn heilige rest – het wordt crisis training genoemd!

Deze lijdende, diep getestte heiligen worden de kapiteinen van Zijn leger in de laatste dagen. God legt de strijdlust van de Heilige Geest in hen en Hij voedt strijders op die zijn getest en beproefd, omdat ze met God geworsteld hebben. Hoe meer ze lijden en hoe intenser hun beproeving is, hoe grote het werk is wat Hij door hen heen wil doen!

Dit type training roept op tot zowel fysieke discipline als ook geestelijke. Jacob wierp zijn hele lichaam in de strijd, al zijn menselijk kunnen. Een vechtersgeest was in hem opgestaan en de Schrift zegt “in zijn mannelijke kracht streed hij met God” (Hosea 12:4).

Dit vers heeft een grote betekenis voor een ieder die wil overwinnen in gebed. Het zegt dat Jacob de strijd won “in zijn kracht”. Beste heilige, als u wilt overwinnen in deze laatste dagen dan zult u uw gehele lichaam en al uw kracht in de strijd moeten werpen!

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: