Home > Overdenkingen > Jacob’s strijd was met de Heer

Jacob’s strijd was met de Heer

Een van de grootste lessen die we ooit kunnen leren is dat onze strijd nooit met mensen is. Het is nooit met collega’s, buren of onze geliefden die nog niet gered zijn – onze strijd is met God!

Als u dingen overeenkomst met God dan moet alles in die lijn vallen. Wanneer u recht voor Hem staat – besprenkeld met het bloed van Christus, zonder zonde in uw leven, zegevierend in gebed – dan kunnen alle demonen in de hel nog geen deuk slaan in datgene wat God wil doen! Hij wil dat u deze heilige kracht bezit!

Hosea zei: “De HERE heeft een rechtsgeding met Juda” (Hosea 12:1). Wat was het strijdpunt dat de Heer had met Zijn gemeente? Het was geestelijke luiheid! We willen wonderen, zegeningen en bevrijdingen maar wel zonder moeite en zonder dat het ons iets kost!

Wie is het onder Gods volk vandaag de dag die de hele nacht bidt, worstelt, vecht, huilt en het uitroept naar God zoals Jacob dat deed? Wie wil er heiligheid, zuiverheid en wil zo graag als Christus zijn dat ze bereid zijn zichzelf in te sluiten met God totdat er een doorbraak is? Wie is er zo in beslag genomen door het behagen van God dat ze er wanhopig naar verlangen om verlost te worden van alle gewoontes en begeertes – dat ze het uitschreeuwen, vechten en worstelen met God totdat Hij alle ketens breekt?

Hosea zei tegen Israël “Het enige dat jullie willen is welvaart en veiligheid! U bent niet bereid om een standpunt in te nemen. U wilt niet leven voor het plezier van God, maar enkel voor uw eigen plezier!”

Jacob was een strijder vanaf de dag dat hij geboren is. Hij had de overhand “door zijn kracht” (zie Genesis 25) en dat moet ook voor u en mij gelden! We hebben Zijn kracht maar we gebruiken het niet! “Zo wordt gij met alle kracht bekrachtigd naar de macht zijner heerlijkheid tot alle volharding en geduld” (Kolossenzen 1:11)

“opdat Hij u geve, naar de rijkdom zijner heerlijkheid, met kracht gesterkt te worden door zijn Geest in de inwendige mens” (Efeziërs 3:16)

De gemeente van Jezus Christus zal nooit zien wat Hij in petto heeft voor Zijn lichaam totdat Hij ons naar Hem in alle ernst ziet zoeken! “Het gebed van een rechtvaardige vermag veel, doordat er kracht aan verleend wordt” (Jakobus 5:16)

God wil dat u beslag op Hem legt omdat Hij van u houdt! Hij zegt “Hier is het, als u het wilt kom het maar halen!”. Hij wil een sterkere soldaat van u maken, geschikt voor Zijn leger!

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: