Home > Overdenkingen > Volledige overwinning

Volledige overwinning

“En de Ammonieten trokken de Jordaan over om ook tegen Juda, Benjamin en het huis van Efraïm oorlog te voeren, zodat Israël in grote benauwdheid geraakte” (Rechters 10:9)

Ammon werd gebruikt door God om de Israël te corrigeren in haar zonde (zie Rechters 10:6-8). En nu marcheerde hun leger in de richting van Israël! Gods volk was verward en teneergeslagen en ze begonnen hun zonden te belijden: “Toen zeiden de Israëlieten tot de HERE: Wij hebben gezondigd. Doe met ons al wat U goeddunkt. Maar red ons toch deze keer!” (Rechters 10:15)

Het volk was zo opgejaagd door hun zonde dat het niet in hun op kwam om meer te vragen dan hen slechts te sparen. Ze baden het meest simpele gebed “Heer, red ons toch deze keer! Laat ons niet verslagen en overspoeld worden door onze vijand!”.

Ze baden voor een enkele overwinning maar God had iets meer in gedachte en Hij over-verhoorde hun gebeden op een machtige manier! Israël ontving niet alleen bescherming, ze kregen de overhand! Ze onderwierpen de Ammonieten volledig!

“Vervolgens trok Jefta tegen de Ammonieten op om met hen te strijden en de HERE gaf hen in zijn macht. Hij versloeg ze van Aroër af tot in de nabijheid van Minnit – twintig steden – en … de Ammonieten moesten voor de Israëlieten buigen” (Rechters 11:32-33)

God verlostte Israël niet alleen, Hij gaf hen moed en richting om de Ammonieten te verslaan! Ze onderwierpen hen en vanaf dat moment werden ze nooit meer door hen lastig gevallen! Ze hadden totale overwinning!

En dat is precies hoe God Zijn volk vandaag de dag ook over-verhoord! De meeste christenen bidden “Heer, geef me toch overwinning in deze ene strijd”. Maar de Heer reageert “Ik zal u dat geven, maar ik heb nog veel meer in petto voor u. Ik wil uw vijand onderwerpen, maar niet slechts een overwinning tegelijk. Nee, ik wil dat u de totale overwinning heeft!”

Geliefden, Hij wil u kracht geven niet om slechts te overwinnen, maar om iedere vijand te onderwerpen! Hij wil niet dat u zonde slechts overwint, Hij wil dat u meer dan overwinnaar bent! Hij wil niet dat u slechts wat leven heeft, maar leven in overvloed! Niet alleen plezier, maar een onuitsprekelijke vreugde, vol van glorie! Hij wil niet dat je voor een week of een maand verlost bent van angst – maar alle dagen van uw leven!

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: