Home > Overdenkingen > De moeder van alle zonden

De moeder van alle zonden

Ik kan een hele lijst met zonden benoemen die door gelovige Christenen worden begaan, maar geen enkele zou in de buurt komen van de zonde die ik nu wil bespreken. De moeder van alle zonden – de zonde die alle anderen voortbrengt – is de zonde van ongeloof!

Ik spreek niet over het ongeloof van een verharde zondaar. Het ongeloof van verstokte zondaars, agnosten en atheïsten raken God niet. Nee wat God nog het meest boos maakt is het ongeloof en de verontrustende twijfels van hen die zichzelf vereenzelvigen met Zijn Naam! Mensen die zeggen “Ik behoor Jezus toe” maar tegelijkertijd twijfel, angst en ongeloof in hun harten hebben doen Hem meer verdriet dan al het andere!

God is zeer ernstig als het aankomt op deze zonde van ongeloof! Judas waarschuwde de gemeente met de volgende woorden: “Ik wil u eraan herinneren – ook al weet u dit alles wel – dat de Heer zijn volk weliswaar voor eens en altijd uit Egypte heeft bevrijd, maar later allen die niet geloofden gedood heeft” (Judas 1:5 NBV).

Judas herinnert de gelovigen aan Gods houding tegenover ongeloof! Hij zegt hier “Ik breng u Gods haat tegenover ongeloof onder Zijn geredde volk in herinnering. Hij heeft het volk gered maar vervolgens heeft Hij degene die niet geloofden vernietigd!”.

Geliefden, ik geloof dat God mij geroepen heeft om Zijn gemeente ook deze zaak in herinnering te brengen! Want “dit is hun overkomen tot een voorbeeld (voor ons) en het is opgetekend ter waarschuwing voor ons, over wie het einde der eeuwen gekomen is” (1 Korintiërs 10:11). God zal Zijn volk misschien niet meer fysiek vernietigen zoals Hij dat deed in het Oude Testament. Maar Zijn oordelen over ons ongeloof vandaag de dag zijn geestelijk en nog steeds net zo ernstig!

Ongeloof is tegenwoordig net zo vernietigend als dat het altijd geweest is. We zullen misschien niet veranderen in een zoutpilaar, maar we kunnen wel hardnekkig en bitter worden! De grond opent zich misschien niet om ons op te slokken maar we worden opgeslokt door problemen, stress en gezinsproblemen. Er zal misschien geen vuur op ons neer komen die ons volledig verteerd, maar ons geestelijke leven is vernietigd.

Veel van ons zijn schuldig aan de moeder van alle zonden maar we vrezen het niet. We nemen ons ongeloof niet serieus, sterker nog we leven alsof God Zijn ogen ervoor sluit! Maar toch is het deze ene zonde die ons lichaam en geest openstelt voor iedere andere bekende zonde.

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: