Home > Overdenkingen > Laat de vrede van God regeren

Laat de vrede van God regeren

“En de vrede van Christus, tot welke gij immers in één lichaam geroepen zijt, regere in uw harten; en weest dankbaar” (Kolossenzen 3:15)

Dit ene vers bevat een ongelooflijk gebod: God roept het gehele lichaam van Christus op om Zijn vrede in hun harten, gedachten en lichaam te laten regeren! De vrede van God dient de scheidsrechter te zijn van ons leven, en dient te zetelen als heerser over alles. Als er ooit een tijd is geweest waarin deze oproep gehoord moet worden dan is dat wel in dit uur van onrust en verwarring!

Waarom gebood de Heer de eerste gemeente om Zijn vrede te laten regeren in hun levens? Het was omdat Hij wist wat er komen zou en Hij wou hen voorbereiden! In slechts een paar jaar zou er een ontzettende onrust over hen heen komen. Ze zouden worden gemarteld en vervolgd. Ze zouden oog in oog staan met moeilijke tijden, het verlies van hun woning, met de afname van al hun wereldse goederen en zelfs aanvallen van kwaadaardige mannen die dachten dat ze God een dienst bewezen door hen te doden. God waarschuwde hen en bereidde hen voor “U zult gefundeerd moeten zijn in Mijn vrede omdat Ik alleen u door al deze ongelooflijke veranderingen heen kan en zal bewaren!”

“wat u geleerd en overgeleverd is, wat gij van mij gehoord en gezien hebt, breng dat in toepassing en de God des vredes zal met u zijn” (Filippenzen 4:9)

Op dit moment gaat er een valse vrede rond in vele kerken, een vrede die compleet zal falen in de zware dagen die er aan zitten te komen. Het is de vrede van koppige Christenen die blind zijn voor zonde! Mozes noemde dergelijke gelovigen “zelf-gezegend” waarmee hij bedoelde dat ze zichzelf hadden misleid. Hij waarschuwde Israël dat er een vloek zal komen over alle kwaadaardige, ongehoorzame kinderen van God die wandelden in afgoderij. Hij zei dat zij een dun laagje pleister aanbrachten over hun zondige levensstijl met een vals gevoel van vrede: “Maar als iemand bij het horen van deze vervloekingen meent, dat hij gezegend zal blijven en zegt: Ik zal vrede hebben, wanneer ik in de verstoktheid van mijn hart wandel – waardoor hij verdelging brengt zowel over het bevloeide als over het dorre” (Deuteronomium 29:19)

Mozes beschreef hier een kind van God die besloten had om zijn begeertes te bevredigen! Hij zoekt een prettige leer die hem (of haar) vertelt dat alles in orde is, dat de hemel nog steeds open is, terwijl hij maar blijft volharden in zonde. Hij zegt tegen zichzelf “Ik doe wat ik wil en zal de vrede in mijn hart nooit verliezen”.

Maar ongeacht wat er gebeurt met de wereld, er is geen macht in de hel die u kan beroven van de vrede van God die te vinden is in Jezus Christus! God zal Zijn volk regeren met vrede.

“Laat de vrede van God in uw harten regeren”

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: