Home > Overdenkingen > Gedachtes over liefde en geloof

Gedachtes over liefde en geloof

Ik wil met u enkele genezende gedachten over geloof en liefde delen. Ik geloof dat God wonderen bewerkt als antwoord op gelovig gebed. En ik geloof iedere belofte in Gods Woord. Maar, door veel lijden en tranen, heb ik iets prachtigs ontdekt over de manier waarop God werkt. Wat u nu gaat lezen zou u moeten helpen om uw vertrouwen in de Heer te vernieuwen en het zou u vrij moeten zetten van het continu zelf alles te moeten uitzoeken.

Hier zijn mijn conclusies:

  • Als u God niet uw volmaakte geloof kunt geven, geef Hem dan uw volmaakte liefde. “Volmaakte liefde drijft alle angst uit”. Volmaakte liefde is de rust die God heeft voor Zijn volk. Hij wil dat wij rusten in Zijn liefde, dat wij er op vertrouwen dat Hij ons altijd te hulp schiet als een Vader dat doet voor zijn gekwetste kind, ongeacht zijn ontoereikende geloof.

Stop toch met uw geloof te evalueren of een cijfer te geven, stop ermee om uw geloof te proberen uit te zoeken. De Bijbel zegt “Zo blijven dan: Geloof, hoop en liefde, deze drie, maar de meeste van deze is de liefde” (1 Korintiërs 13:13). Als u zich in iets gaat specialiseren, specialiseer uzelf dan in liefde – want geloof werkt door liefde.

  • Als God bepaalde gebeden niet beantwoord kunnen we er zeker van zijn dat Hij een of andere grote, eeuwige rede heeft om dit niet te doen

Het komt uiteindelijk hier op neer: God heeft alle macht en kan alles, niets is onmogelijk voor Hem. Hij heeft beloofd om ieder gebed te beantwoorden in Jezus Naam, dus moeten we Hem vragen in volle zekerheid van geloof en een antwoord verwachten. Maar als God het antwoord uitsteld of een ander pad kiest voor ons, dan heeft Hij daar een hele goede rede voor. En we moeten geloven dat wat God ook toestaat in ons leven, dat het op een dag iets goeds zal uitwerken (Romeinen 8:28)

Onze hemelse Vader weet precies waar wij heen gaan en wat wij nodig hebben. Hij zal ons geven wat het beste voor ons is, op exact het juiste moment (Matteüs 7:11).

God zal niet toestaan dat we worden overspoeld door onze beproevingen. U zult misschien op een punt komen waarop u denkt dat u zult breken, maar u zult het overleven en kunnen vertellen over Zijn trouw zolang u uw hart niet verhard maar u in Zijn armen laat vallen, en vertrouwd op Zijn eeuwigdurende liefde.

Advertenties
  1. 12-10-2011 om 12:13

    amen

  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: