Home > Overdenkingen > Maak u klaar om te sterven

Maak u klaar om te sterven

In het vormen van het Nieuwe Verbond heeft God zichzelf verplicht door een eed om te voorzien in alle mogelijk macht en kracht om aan iedere voorwaarde en vereiste van het verbond te voldoen. Dus wanneer God beloofd “Ik zal het doen” reageert geloof in ons met “Laat het zo zijn”.

Laat mij u de prachtige waarheid van het Nieuwe Verbond tonen. Het suggereert dat de Heer nooit dicht genoeg bij Zijn volk kan zijn, en dat Hij hen nooit zo dicht bij Zichzelf kan krijgen als Hij verlangt. Om die rede verenigt en bindt Hij ons dicht bij Zichzelf, en Zichzelf bij ons, door dit bindende contract. Het Nieuwe Verbond gaat volledig over Gods toewijding om Zijn kinderen te behoeden voor vallen, om ze te troosten en ervan te verzekeren dat de kracht en de heerschappij van zonde kan en zal gebroken worden door de Heilige Geest die in ons woont.

Deze waarheid is de enige hoop voor die gelovigen die hun hart hebben verloren in hun strijd tegen een boezemzonde. Alleen doordat het Nieuwe Verbond aan ons onthuld wordt kunnen we leren over het geheim van het hebben van volledige overwinning over zonde.

De dood is de enige weg om uit het Oude Verbond te komen en in het Nieuwe. Het geloven vanuit het vlees moet sterven – niet langer meer streven om te geloven. Als ik geloof moet hebben – een waarachtig geloof, het geloof van Christus – dan moet Hij het mij geven. Er is aan ons een mate van geloof geschonken, maar wij kunnen niets van onszelf, en daar valt ook het hebben van dit geloof onder. Dat is waarom de Schrift het het “geloof van Christus” noemt.

Bent u ziek van uw zonde? Verlangt u er werkelijk naar om een heilig leven te leiden, vrij van alle inwonende lusten van het vlees? Maak u dan klaar om te sterven, maak u gereed om het kruis te omarmen. Het Oude Verbond zal u naar het einde van uw kunnen brengen – naar het niets. Wanneer u alle hoop heeft opgegeven om zonde te overwinning door uw eigen menselijke kracht en wil, dan bent u er klaar voor om het glorieuze rijk van vrijheid binnen te treden door het Nieuwe Verbond.

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: