Home > Overdenkingen > Waar gaan we heen om te eten?

Waar gaan we heen om te eten?

Het zevende hoofdstuk van Micha bevat een van de meest krachtige boodschappen over het Nieuwe Verbond die ooit gepredikt is. In deze ongelooflijke preek spreekt Micha tegen het natuurlijke Israël – maar hij spreekt hier ook tegen de gemeente van Jezus Christus in deze laatste dagen. Hij begint zijn preek met een roep vanuit een gebroken hart – een roep die nog steeds gehoord wordt van geestelijk uitgehongerde gelovigen over de hele wereld. “Ongelukkige die ik ben … geen volle druiventros meer om te eten” (Micha 7:1).

Micha beschrijft hier het effect van een hongersnood in Israël – een schaarste aan voedsel en aan het Woord van God. Het herhaalt de woorden van een eerdere profetie van Amos waar de Heer zei “Zie, de dagen komen, luidt het woord van de Here HERE, dat Ik een honger in het land zal zenden – geen honger naar brood, en geen dorst naar water, maar om de woorden des HEREN te horen. Dan zullen zij zwerven van zee tot zee, en van het noorden naar het oosten zullen zij dolen, om te zoeken het woord des HEREN; maar vinden zullen zij het niet” (Amos 8:11-12).

Het was oogsttijd in Israël en de wijnstokken zouden moeten uitpuilen met vrucht, maar er hing helemaal niets. Micha zag toe terwijl het volk de wijnvelden introkken om te zoeken naar vruchten maar ze vonden niets. In zijn profetisch oog zag Micha grote aantallen mensen in de laatste dagen van plaats naar plaats rennen om een woord van God te horen. Hij zag gelovigen voor zich die van kerk naar kerk gingen, van conferentie naar conferentie, van opwekking naar opwekking, van natie tot natie – stuk voor stuk op zoek naar iets om de honger en dorst van hun ziel te bevredigen. De noodkreet wordt nog steeds gehoord – “Ongelukkige die ik ben … geen volle druiventros meer om te eten!”.

Er is een grote hongersnood in het land. Maar ook al rennen er velen in het rond op zoek naar geestelijk voedsel, zij die werkelijk verlangen naar Gods Woord omvat slecht een kleine rest (zie Micha 7:14, 18). Dit geld voor vandaag net zo hard als dat het gold in het oude Israël. Er zijn weinig Christenen die werkelijk hongerig zijn naar het pure woord van de Heer. In plaats daarvan mest de grootste groep zich vet met appels uit Sodom, en voeden zich met het stro van verdraaide en geperverteerde evangelieën.

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: