Home > Overdenkingen > De liefde van de Vader

De liefde van de Vader

Veel mensen vinden het moeilijk om God te zien als een liefhebbende Vader. Ze zien Hem door ogen die vertroebeld zijn door de pijn van ervaringen uit het verleden met een goddeloze vader of stiefvader.

Duizenden Christenen geloven niet dat God van hen houd omdat hun aardse vader hen heeft verlaten, hen heeft verwond of verdriet heeft gedaan. Ik bid dat deze boodschap niet alleen tot hen spreekt maar ook tegen hen die de dieptes van de liefde van onze hemelse Vader nog niet ontdekt hebben!

Veel van ons kennen de Schrift en de theologie achter Gods grote liefde tegenover Zijn kinderen. Maar slechts weinigen van ons hebben geleerd om zich die liefde toe te eigenen en genieten daarom niet van de voordelen van Zijn liefde.

Luister naar hoe God zichzelf beschrijft tegenover Mozes:

“HERE, HERE, God, barmhartig en genadig, lankmoedig, groot van goedertierenheid en trouw, die goedertierenheid bestendigt aan duizenden, die ongerechtigheid, overtreding en zonde vergeeft …” (Exodus 34:6-7)

Wanneer we ons temidden van onze beproevingen bevinden vergeten we al gauw wat God heeft gezegd over Zijn eigen natuur. Als we Hem nu eens zouden geloven in dit soort tijden, dan zouden we een grote zekerheid bezitten voor onze zielen. Van kaft tot kaft spreekt de Bijbel tot ons als Gods stem, en openbaart het ons hoe goed en liefdevol Hij is.

Hij is bereid om ons te allen tijde te vergeven. “Want Gij, o Here, zijt goed en gaarne vergevend, rijk in goedertierenheid voor allen die U aanroepen” (Psalm 86:5)

Hij is geduldig met ons, vol tederheid en genade. “Uw barmhartigheid is groot, o HERE” (Psalm 119:156). “Genadig en barmhartig is de HERE, lankmoedig en groot van goedertierenheid” (Psalm 145:8)

Wanneer u in aanbidding en gebed naar de Heer gaat, moet u er voor waken wat voor beeld van God u meeneemt zijn aanwezigheid in! U moet ten volle overtuigd zijn van Zijn liefde voor u en geloven dat Hij alles is wat Hij zegt te zijn!

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: