Home > Overdenkingen > Twee soorten liefde

Twee soorten liefde

De Vader heeft twee soorten liefde: een algemene liefde voor alle zondaar en een speciale liefde voor al Zijn kinderen. Gods algemene liefde voor de mensheid kan omarmd worden door iedereen die in berouw tot Hem komt. Maar Gods hart is ook vervuld met een andere soort liefde – een opvallende, bijzondere liefde voor Zijn kinderen!

God heeft altijd een gekozen volk gehad voor Zichzelf over wie Hij Zijn grote liefde uitstort. Israël was ooit eens het enige object van Zijn speciale liefde.

“Want gij zijt een volk, dat de HERE, uw God, heilig is; ú heeft de HERE, uw God, uit alle volken op de aardbodem uitverkoren om zijn eigen volk te zijn. Niet, omdat gij talrijker waart dan enig ander volk, heeft de HERE Zich aan u verbonden en u uitverkoren; veeleer zijt gij het kleinste van alle volken. Maar, omdat de HERE u liefhad … de HERE [heeft] u met een sterke hand uitgeleid …” (Deuteronomium 7:6-8)

God richtte deze woorden tot Israël. Maar als u de Heere Jezus heeft ontvangen als uw Redder en Heer – als u geadopteerd bent in Gods familie en Hij uw liefdevolle Vader is – dan moet u ook weten hoe bijzonder u bent voor Hem! U bent de ontvangen van Gods buitengewone liefde en hier zijn Zijn woorden voor u:

“Gij echter zijt een uitverkoren geslacht, een koninklijk priesterschap, een heilige natie, een volk (Gode) ten eigendom, om de grote daden te verkondigen van Hem, die u uit de duisternis geroepen heeft tot zijn wonderbaar licht: u, eens niet zijn volk, nu echter Gods volk, eens zonder ontferming, nu in zijn ontferming aangenomen” (1 Petrus 2:9-10).

Er was een moment dat u niet het object was van Zijn speciale liefde, maar nu bent u dat wel! U bent verzoend met de Vader en Hij houd op dit exact moment heel veel van u!

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: