Home > Overdenkingen > Met vreugde de Heer dienen

Met vreugde de Heer dienen

God verlangt ernaar dat we zo overtuigd zijn van Zijn liefde, zo overtuigd dat Hij aan het werk is om ons van het beste te voorzien, dat we een onophoudelijke vreugde en blijdschap hebben in onze wandel met Hem! Mozes waarschuwde Israël, “Omdat gij de HERE, uw God, niet met vreugde en blijdschap gediend hebt vanwege al uw overvloed, zult gij de vijanden, die de HERE tegen u zal doen optrekken, dienen, onder honger en dorst, in naaktheid en met gebrek aan alles” (Deuteronomium 28:47-48)

God zegt tot ons vandaag “Wees blij en verheugd uzelf in datgene wat Ik reeds voor u gedaan heb! Als u al mopperend, kniezend en klagend blijft rondlopen zult u voor altijd geestelijk uitgehongerd en naakt blijven, als een prooi voor uw vijanden!”. God wil dat wij vertrouwen op Zijn liefde voor ons zodat wij getuigenissen van blijdschap zullen zijn! Hij wil predikanten hebben met een vreugdevol hart, vervuld met een blijdschap die is gebasseerd op de waarheid.

Zijn waarheid produceert een overvloed aan blijdschap die van nature uit het hart stroomt: “dient de HERE met vreugde, komt voor zijn aangezicht met gejubel” (Psalm 100:2). “Hij voerde zijn volk uit met blijdschap, zijn uitverkorenen met gejubel” (Psalm 105:43). “Verheugt u in de HERE en juicht, gij rechtvaardigen; jubelt allen, gij oprechten van hart” (Psalm 32:11). “Maar de rechtvaardigen verheugen zich, zij juichen voor Gods aangezicht en zijn blijde met vreugdebetoon” (Psalm 68:4).

U zult zich misschien afvragen “Hoe lang kan ik verwachten mijn vreugde te behouden in het dienen van de Heer”. Velen geloven dat het slechts duurt zolang er seizoenen van verfrissingen van boven komen of zolang de dingen goed blijven gaan. Maar dat is niet waar, we dienen ten alle tijde deze vreugde te hebben! Dat is precies wat de Bijbel ons zegt: “Verzadig ons in de morgenstond met uw goedertierenheid, opdat wij jubelen en ons verheugen al onze dagen” (Psalm 90:14). “Maar gij zult u verblijden en juichen voor eeuwig over hetgeen Ik schep, want zie, Ik schep Jeruzalem tot jubel en zijn volk tot blijdschap” (Jesaja 65:18). Wij zijn “het Jeruzalem van boven” – opnieuw geboren en levend voor Hem met een geest van blijdschap en vreugde! Vertrouw de Vader, geloof Zijn Woord die over Hem spreekt, en zie Zijn vreugde uitgegoten worden in uw leven.

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: