Home > Overdenkingen > Jezus wil het beste voor Zijn bruid

Jezus wil het beste voor Zijn bruid

Het moet het hart van de Heer breken wanneer we twijfelen aan Zijn kunnen en verlangen om het beste voor ons te doen! De Bijbel vertelt ons heel duidelijk hoe de Heer op een prachtige en uiterst nauwgezette manier Hij Ruth verzorgde. Ruth verklaarde aan God haar liefde en vertelde aan Naomi, haar schoonmoeder: “uw volk is mijn volk en uw God is mijn God” (Ruth 1:16)

God hield van Ruth en opende iedere deur voor haar. Ze was arm en moest werken op de velden, maar de Schrift zegt “bij geval trof zij het stuk land van Boaz” (Ruth 2:3). Het bestaat niet dat dit “zomaar gebeurde”, het was door toedoen van de Heer want Hij wist wat het beste was voor Ruth!

Ruth hield simpelweg van de Heer – ze legde al haar vertrouwen op Hem – en God had een rijke man voor haar voorbereid om haar echtgenoot te worden! Boaz zag Ruth in de velden en zag ogenblikkelijk “Zij is anders, compleet anders”, zijn hart werd gevangen!

Wat een liefdesverhaal en wat een ongelooflijke omstandigheden waar dit allemaal in plaatsvond. Ruth trouwde met deze godvruchtige man, en als de Heer dat doet voor Ruth zal Hij dit dan ook niet doen voor Zijn eigen bruid, in iedere omstandigheid?

We hebben Iemand die rijker en machtiger is als Boaz. Hij bezit een kudde die een gebied van wel duizend heuvels beslaat. Hij weet alles en kan alles en Hij houd van Zijn bruid! Ja, de Heer werkt alles ten goede voor u uit in uw leven. En Hij vind hier veel vreugde in.

Zelfs in lijden en beproevingen ontvangt iedere geliefde van Jezus Zijn volledige aandacht! Maar triest genoeg vinden we hier geen rust in. We twijfelen of Hij wel ten alle tijde aan het werk is, om alles te doen meewerken ten goede.

Geliefden, er is niets dat Zijn hart nog erger kan breken! Paulus beschrijft de bruid van Christus als een glorieuze gemeente zonder vlek of rimpel (Efeziërs 5:27). “Rimpel” betekent hier een rimpel zoals op iemands gezicht – een gerimpelde wenkbrouw. Dit spreekt over zorgen en piekeren en Paulus zegt dat Jezus’ bruid geen enkele rimpel van zorg op haar gezicht heeft.

De bruid van Christus rust in Zijn liefde. Ze is ervan overtuigd dat Hij weet waar ze is, hoe ze zich voelt, waar ze doorheen gaat en wat het beste is voor haar. Zijn liefde voor haar schenkt haar vrede en rust. Ze weet dat Hij niets zal toestaan dat haar van Hem zal afsnijden of haar zal pijnigen. Hij zal haar bewaren omdat Hij heeft gezegd “Zij behoort mij toe!”.

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: