Home > Overdenkingen > Houd op met uzelf te vergelijken!

Houd op met uzelf te vergelijken!

“het volk vreesde voor het aangezicht des HEREN … zodat zij kwamen en het werk begonnen aan het huis van de HERE der heerscharen, hun God” (Haggai 1:12, 14). De Israelieten werden veroordeeld vanwege hun eigen belangen en keerden terug om weer te werken aan de herbouw van de tempel. Ze waren weer waar ze moesten zijn – bouwend aan het huis van God!

Ze stonden voor het fundament van de tempel en de muren begonnen zich op te trekken. Maar er was iets niet goed en veel van de oudere mensen begonnen te huilen! Waarom? Omdat zijn de pracht en praal van de tempel van Salomon 68 jaar daarvoor gezien hadden en deze leek er niet eens op. In vergelijking met dat andere leek deze tempel helemaal nergens op!

Het volk begon te praten over de vergane glorie en zeiden “In deze tempel staat geen ark, geen troon van genade en geen cherub. Er is geen consumerend vuur op het altaar, geen shekinah glorie die neerkomt op het huis. Na al het harde werk, al onze offers en gehoorzaamheden waarbij we Gods belangen op de eerste plaats gezet hebben lijken niet voldoende te zijn! Dit is niets in vergelijking met wat we ooit zagen. Waarom zouden we nog worstelen, waarom zouden we nog doorgaan wanneer we zo weinig zien van alles wat we gedaan hebben?”.

Een compleet leger van Gods volk geeft het vandaag de dag op omdat ze denken dat het nooit voldoende zal zijn! Net als de Israelieten zijn ze terug gekeerd naar God, hebben Hem op de eerste plaats gezet, zoeken Zijn wil en bouwen aan Zijn huis. Maar wanneer ze naar hun levens kijken zeggen ze “Er valt zo weinig te zien aan al mijn worstelen! Ik bezit zo weinig van Gods heiligheid, zo weinig van Zijn glorie in mijn leven. Vergeleken met andere Christenen zal ik nooit voldoen. Wat is het nut van al dat worstelen? Ik zal toch nooit de overwinning behalen”.

Ik ben ervan overtuigd dat dit de rede is waarom zoveel toegewijde Christenen de strijd opgeven. Ze vergelijken zichzelf met andere gelovigen en worden ontmoedigd omdat ze zich hopeloos minderwaardig voelen!

Als u gewoon trouw blijft aan de Heer en uzelf nooit probeert te vergelijken met iets anders dan uw eigen liefde voor Jezus, dan kunt u ervan verzekerd zijn dat u groeit – en God belooft met u te zijn!

Geliefden, u kunt Hem hier op vastpinnen omdat dit Gods belofte is voor u! Vanaf het moment dat u zich weer focust op het bouwen aan het lichaam van Christus – en daarbij afstand doet van al uw egoïstische motieven, en alle gedachtes aan de kant zet waarbij u uzelf vergelijkt met anderen, waarbij u Hem uw alles laat zijn – dan zult u Zijn veelvuldige zegeningen zien. U zult weten dat Hij genoegen in u heeft, dat Hij naar u lacht en zich in u verheugd!

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: