Home > Overdenkingen > De gemeente van de laatste dagen

De gemeente van de laatste dagen

Ik geloof dat Gods visie voor Zijn gemeente in de laatste dagen is gebaseerd op Zijn geopenbaarde Woord – omdat de Bijbel duidelijk uiteenzet hoe de gemeente van Jezus Christus zal zijn vlak voor Zijn terugkomst.

De kerk staat vandaag de dag ver van hoe God dit voor ogen heeft. Het grootste gedeelte van alle denominaties handelen vandaag de dag zonder de Heilige Geest. De aanwezigheid van Jezus Christus ontbreekt en ze zijn geestelijk failliet. Ze hebben een vorm van godsdienst zonder enige kracht, overtuiging en zonder reddende boodschap. Ze kunnen het goed vinden met de wereld en zijn meer politiek bezig als geestelijk. Ze sussen de zonde, knipogen naar echtscheiding en maken het bovennatuurlijke belachelijk, terwijl ze iedere leer over de hemel, hel, bekering, berouw en oordeel naast zich neerleggen.

De gemeente in het Nieuwe Testament maakte dat de duivels sidderden! Het dreef legioenen demonen de afgrond in, het bad de gevangenisdeuren open, en maakte dat de heersers ineen krimpten van angst. Deze vroege gelovigen hadden zo’n geloof en kracht dat de kreupelen opstonden en in het rond sprongen, en dat bedelaars evangelisten werden. Zij geloofden in het bovennatuurlijke en opende de blinden hun ogen, maakte dat doven konden horen en genazen allerlei ziektes. Ze hebben zelfs de doden opgewekt!

Ik zeg niet dat de gemeente van de laatste dagen een herhaling of kopie zal zijn van deze eerste gemeente. Nee – ik zeg dat ze nog groter zal zijn dan dat! Het zal machtiger en krachtiger zijn, met een nog grotere openbaring van Jezus Christus. Het zal een nog grotere zalving van de Geest hebben als ooit tevoren – nog groter als met pinksteren! God bewaart de beste wijn altijd als laatst!

De profeet Daniel bevestigd dit. Hij zei dat sommige profetische waarheden opgeborgen waren om in de laatste dagen geopenbaard te worden. “want deze dingen blijven verborgen en verzegeld tot de eindtijd … en geen der goddelozen zal het verstaan, maar de verstandigen zullen het verstaan” (Daniel 12:9-10).

Vandaag openbaart de Heilige Geest deze dingen aan geestelijke heiligen die onderscheid hebben ontvangen! “Wat geen oog heeft gezien en geen oor heeft gehoord en wat in geen mensenhart is opgekomen, al wat God heeft bereid voor degenen, die Hem liefhebben. Want óns heeft God het geopenbaard door de Geest. Want de Geest doorzoekt alle dingen, zelfs de diepten Gods” (1 Korintiërs 2:9-10)

De Heer bereid een krachtig maar toch nederig leger van herders naar Zijn hart voor. En Hij bereid ook een restant voor van hongerige schapen die zich hebben afgekeerd van de doodsheid en zonde van de hedendaagse kerk. Alles wordt klaargezet voor de gemeente die heet zal zijn – en niet lauw – en het zal de fundamenten van de hel doen schudden! Er zal geen kracht op aarde zijn die in staat zal zijn deze gemeente te negeren of te verachten!

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: