Home > Overdenkingen > Het volledig gebrachte evangelie

Het volledig gebrachte evangelie

De apostel Paulus zei tegen zijn generatie: Ik heb “de prediking van het Evangelie van Christus volbracht” (Romeinen 15:19). en hij beschrijft het “volledig gepredikte” evangelie als iets dat uit meer bestaat dan enkel woorden. Het is een evangelie van woorden en daden! “Want ik zal het niet wagen van iets anders te spreken dan van hetgeen Christus door mij bewerkt heeft, om heidenen tot gehoorzaamheid te brengen door woord en daad” (Romeinen 15:18).

Paulus zei hier “De heidenen hebben zich enkel door mijn prediking tot Christus bekeert, maar omdat mijn woorden werden vergezeld door wonderbaarlijke daden!”

“door kracht van tekenen en wonderen, door de kracht des Geestes. Zo heb ik, van Jeruzalem uit rondreizende tot Illyrië toe, de prediking van het Evangelie van Christus volbracht” (Romeinen 15:19)

Als Paulus had gepredikt en onderwezen zonder dat dit werd vergezeld met tekenen en wonderen dan had zijn boodschap niet zijn volledige impact gehad. Het zou niet een volledig gepredikt evangelie zijn! Hij zei tegen de Korintiërs “De tekenen van een apostel zijn bij u verricht met alle volharding, door tekenen, wonderen en krachten” (2 Korintiërs 12:12).

Let op Paulus’ woorden in dit vers: tekenen, wonderen, machtige daden. De meeste Christenen van vandaag de dag krimpen ineen bij het horen van deze woorden! Waarom? Omdat deze woorden tot een gruwel gemaakt zijn door gewetenloze, op macht en roem beluste predikanten en leraren! De grote tragedie is dat dergelijke geperverteerde evangelieën hebben gemaakt dat veel Godvrezende herders, evangelisten en leken zich afkeren van de waarheid van een volledig gepredikt evangelie.

Geliefden, God is nog steeds God – en Hij is machtig en nog steeds in staat om wonderen te bewerken! Hij is nog steeds onze Geneesheer en Hij wil Zichzelf nog steeds openbaren aan hen die op Hem vertrouwen! Er vonden grote bovennatuurlijke werken plaats in de Nieuw Testamentische gemeente zonder dat hier enige perversie bij kwam kijken – zonder grote advertenties, spectaculaire shows, atmosfeertjes of een persoon die beweert alle kracht en autoriteit te bezitten. De bediening van Paulus is hier een voorbeeld van:

Toen Paulus een lange boodschap aan het prediken was bij Troas viel er een man in slaap terwijl hij in de raamopening zat, hij viel drie verdiepingen naar beneden. De Bijbel zegt dat deze jongeman “dood werd opgenomen” (zie Handelingen 20:9-12). Toen Paulus naar deze jongen toe ging maande hij iedereen tot stilte. Toen strekt hij zichzelf, net als Elia, uit over de dode jongen en plotseling kwam het leven weer terug in deze jongeman. De jongen stond weer op – hij was uit de dood opgewekt! Wat een machtig wonder!

Nadat dit gebeurt was stuurde Paulus niet iedereen weg om het nieuws over dat wonder te verkondigen. Nee, dat gebeurde absoluut niet. Iedereen ging weer terug naar de derde verdieping, braken het brood en Paulus ging weer verder met zijn prediking. De Schrift heeft het verder nooit meer over deze jongen gehad. Waarom? Omdat de gemeente dergelijke bovennatuurlijke wonderen verwacht! Ze verkondigden een volledig evangelie – waarop tekenen en wonderen volgden!

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: