Home > Overdenkingen > De mens leeft niet van brood alleen

De mens leeft niet van brood alleen

Als u denkt dat u te gewoontjes bent om door God gebruikt te worden luister dan aandachtig: God zal Zijn werken in de laatste dagen niet doen door evangelisten of voorgangers met grote namen. Zij alleen zullen niet in staat zijn om de grote beweging van de Geest aan te kunnen! Het feit is dat God iedere huisvrouw, tiener, ouder persoon en een ieder die Hem liefheeft nodig heeft om Zijn machtige werk uit te voeren. Dit leger van de laatste dagen zal bestaan uit Christenen die gespeend zijn door brood alleen. Laat me het u uitleggen.

God zei door Mozes “dat de mens niet alleen van brood leeft, maar dat de mens leeft van alles wat uit de mond des HEREN uitgaat” (Deuteronomium 8:3)

Brood staat voor alle natuurlijke, materiele zaken die noodzakelijk zijn voor dit leven – voedsel, onderdak, kleding, arbeid, loon. Het brood staat voor levensonderhoud – die dingen die we nodig hebben en niet kwaadaardig van zichzelf zijn. Veel Christenen leven echter alleen voor de dingen van dit leven – ze leven van brood alleen!

Jezus leerde ons om te bidden “Geef ons heden ons dagelijks brood” (Matteüs 6:11). Maar eerst zei hij dat we dienen te bidden “U Koninkrijk kome, uw wil geschiede” (vers 10). We dienen ten eerste gericht te zijn op de belangen van de Heer – terwijl we bidden dat Zijn wil zal geschieden!

Waar heeft u de afgelopen 6 maanden meer aan gedacht dan al het andere? Wat heeft u het meeste van uw tijd en gebeden gekost? Waren dit voornamelijk dingen die met brood te maken hadden – met persoonlijke noden?

Als u zich enkel richt op het brood, dan heeft u geen leven! U leeft in een wildernis net zoals de kinderen van Israël dat deden. Ze stonden dagelijks op en begonnen te roepen om brood – hun persoonlijke noden – en dat iedere dag voor veertig jaar lang!

Geliefden, dat is allemaal verveling, een sleur! Het is nooit Gods bedoeling geweest dat Zijn kinderen zo leven. Hij vertelde door Mozes aan Israël: “Jullie dienen te leven door ieder woord dat uit Mijn mond komt! Ja, ik heb u gezegd dat ik u zal voorzien in brood, maar dat is niet de eindhalte, blijf doorgaan! Ik heb u vertelt dat er een land is die overstroomd van melk en honing, met rivieren, bomen, bossen en groene weiden – en ik heb die plaats voor u op het oog!”.

God richt een volk op die gericht zijn op Zijn wil in dit middernachtelijk uur! Ze zijn het beu om in een wildernis te leven waarin ze slechts moeten zien te overleven. Alles wat ze willen is het kennen en doen van Gods wil. Ieder lid van dit leger in de laatste dagen moet klaarstaan en een voorbereid hart hebben – want God staat klaar om Zijn grote, laatste uitstorting vrij te geven!

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: