Home > Overdenkingen > Regen van de Heilige Geest

Regen van de Heilige Geest

Ongeacht wat voor soort manifestaties u ziet bij een zogenaamde opwekking, het is geen ware beweging van God tenzij het gericht is op de oogst! De regen van de Heilige Geest valt altijd om zielen te verzamelen.

God stortte met pinksteren Zijn Geest uit om de grond voor te bereiden en het te verzachten zodat het zaad van het evangelie kon groeien. Geestvervulde gelovigen werden vanuit de bovenkamer de wereld in gestuurd om discipelen van Jezus te maken.

De gemeente heeft inmiddels al bijna 2000 jaar lang aan zaaien en groei gezien en nu is het tijd voor de oogst! Een ieder die tot nu toe gestorven is in Christus staan voor de eerste vruchten of de vroege oogst. Jezus is nog niet terug gekeerd omdat Hij geduldig wacht op Zijn laatste, machtige oogst!

“Hebt dus geduld, broeders, tot de komst des Heren! Zie, de landman wacht op de kostelijke vrucht des lands en heeft geduld, totdat de vroege en late regen erop gevallen is” (Jakobus 5:7)

In het eerste deel van de vorige eeuw begon de “Latter Rain movement” in Canada, deze beweging bleef ruim veertig tot vijftig jaar bestaan. Vandaag bestaan er nog maar weinig “Latter day” gemeentes, maar zij die betrokken waren in die beweging zijn ervan overtuigd dat ze de laatste, grote uitstorting van de Geest ervaarden. Velen zeiden “Dit is het! We zien Zacharia 12:10 in vervulling gaan!”. Maar de beweging werd verdreven en andere gelijksoortige bewegingen zijn gekomen en gegaan. Waarom? Omdat ze niet gericht waren op de oogst!

Veel zogenaamde bewegingen van de Heilige Geest zijn snel verdwenen omdat ze gericht waren op de mens – gericht op gaven, zelf-verbetering, persoonlijke blijdschap en genot, en niet op het bereiken van een verloren en stervende wereld!

Jezus verbond de oogst aan verloren zielen toen Hij zei “Bidt daarom de Heer van de oogst, dat Hij arbeiders uitzende in zijn oogst” (Matteüs 9:38)

Elke waarachtige uitstorting van de Heilige Geest zal gericht zijn op dit gebed van Jezus. De weinige authentieke opwekkingen werden gekenmerkt en gezegend met een grote oogst van zielen.

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: