Home > Overdenkingen > God is een jaloerse minnaar

God is een jaloerse minnaar

“immers de HERE, wiens naam Naijverige is, is een naijverig God” (Exodus 34:14)

Ja, het is voor ons mogelijk om Hem tot jaloezie te wekken: “Of willen wij de Here tot naijver wekken?” (1 Korintiërs 10:22). Paulus vraagt hier: “U heeft ervan getuigd dat u van Hem houdt, u draagt zelfs Zijn naam. Maar heeft iets of iemand anders uw hart gestolen?”

U kunt zeggen dat u van Jezus houdt, u kunt iedere keer naar de kerk gaan wanneer de deuren geopend worden. Maar zoekt u Hem ook in uw eigen tijd? Hoeveel boeken, magazines en kranten verslind u? Hoeveel TV en radio krijgt uw aandacht – terwijl u nooit een gedachte gunt aan het doorbrengen van tijd met Christus?

Predikanten doorzoeken hun bijbels voor hun preken. Onderwijzer op zondagsscholen bestuderen het voor hun lessen. Maar waarom pakken wij dit boek niet op om recreatief te lezen, om verfrist te worden door onze Heer? Waarom openen we het niet om van Hem te leren, om van Hem te houden?

De Bijbel is Gods Woord! Het staat vol openbaringen van Zijn hart, alles aan Hem wordt erin ontmaskerd. Ik zou denken dat als u Hem werkelijk liefheeft, als u verwacht de eeuwigheid met Hem door te brengen, dat u alles van Hem zou willen weten wat er maar te weten valt!

Onze Heer verlangt naar ons, Hij wil onze tijd en aandacht. Maar Hij ziet ons continu al onze tijd spenderen aan andere mensen en andere dingen en dat maakt Hem jaloers! De dag komt eraan waarop Hij Zijn jaloezie zal doen laten “branden” tegenover diegenen die zich tot nutteloze idolen hebben gekeerd (Deuteronomium 29:20). Het zal uitbarsten in vlammen van oordeel!

Geliefden, wanneer die dag komt, weet ik dat u wil dat Jezus u bij de hand pakt en in uw oor fluistert “Eindelijk zijn we samen! U heeft zo naar Mij verlangt, u heeft Mij het beste van uw leven gegeven, uw tijd en uw aandacht. Kom, laat ons een zijn!”.

Hoe zult u tegenover Hem staan op die dag? Alles van deze wereld zal verbranden en verteren. Maar hoe zit het met uw intimiteit met Hem? Zult u in staat zijn om voor Hem te staan in de wetenschap dat u de wereld heeft buitengesloten en het heeft uitgeschreeuwd omdat u Hem wilde leren kennen?

Advertenties
  1. Alie B.
    06-01-2012 om 09:14

    Stel je in dienst van Jezus en vertrouw op God als je dat doet, zal Hij jou nooit beschamen.!!

  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: