Home > Overdenkingen > Ik zal u rust geven

Ik zal u rust geven

God heeft Zijn volk een glorieuze rust beloofd, een rust die vrede en veiligheid voor de ziel inhoud. De Heer bood deze wonderbaarlijke rust aan aan de kinderen van Israël, wat een leven vol vreugde en overwinning inhoudt, zonder vrees, schuld of veroordeling. Tot aan de tijd van Christus is er geen generatie gelovigen geweest die ooit ten volle in deze gezegende belofte heeft gewandeld. Waarom was dit? De Bijbel maakt het heel helder dat dit kwam vanwege hun ongeloof. “Zo zien wij, dat zij niet konden ingaan wegens hun ongeloof” (Hebreeën 3:19)

Vanwege hun ongeloof ging het volk van God (tijdens de periode van koningen en profeten in de generatie van David) door een leven vol van ellende, twijfel, angst en rusteloosheid. In iedere generatie werd er rust beloofd maar werd het geweigerd, werd het nooit toegeëigend of begrepen.

Dat is waarom we in Hebreeën 4 lezen dat dit glorieuze leven van geloof nog steeds niet is opgeëist: “Er blijft dus een sabbatsrust voor het volk van God” (Hebreeën 4:9). Maar we lezen ook “Aangezien nog te wachten is, dat sommigen tot die rust zullen ingaan …” (vers 6). De Bijbel waarschuwt de gelovigen van vandaag de dag: “Laten wij daarom op onze hoede zijn, dat niemand van u, terwijl nog een belofte van tot zijn rust in te gaan bestaat, de indruk zou wekken achter te blijven” (vers 1).

Duizenden en duizenden gelovigen beweren vervuld te zijn met de Geest van God, maar weinigen zijn binnen gegaan in deze beloofde rust. Velen worden heen en weer geslingerd door allerlei winden van leer, zijn rusteloos, gedreven door schuld, zonder enige zekerheid in Christus. Jezus heeft gezegd “Ik zal u rust geven” (zie Matteüs 11:28-30).

Mijn gebed is dat u vandaag ook de rust van God binnen zal treden. Strek u uit in geloof en ontvang het, want het is Zijn gift uit genade!

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: