Home > Overdenkingen > Geen erfenis

Geen erfenis

Paulus gaf ons een lijst van hen die het Koninkrijk van God niet zullen beërfen:

“Of weet gij niet, dat onrechtvaardigen het Koninkrijk Gods niet beërven zullen? Dwaalt niet! Hoereerders, afgodendienaars, overspelers, schandjongens, knapenschenders, dieven, geldgierigen, dronkaards, lasteraars of oplichters, zullen het Koninkrijk Gods niet beërven” (1 Korintiërs 6:9-10)

Maar daarna voegt de apostel toe: “En sommigen uwer zijn dat geweest. Maar gij hebt u laten afwassen, maar gij zijt geheiligd, maar gij zijt gerechtvaardigd door de naam van de Here Jezus Christus en door de Geest van onze God” (vers 11)

Hoe werden deze mensen, die gered zijn van zulke verschrikkelijke zonden, rechtvaardig in de ogen van god? Wat is er met hen gebeurt dat ze niet langer meer kwaadaardig waren maar en aanvaard werden door God?

Ten eerste doet God niet aan aanziens des persoons. Hij is totaal niet onder de indruk van iemands titel of wereldse eer – of het nu een koning, een koningin, een president of een minister-president is. En ten tweede is God niet gecharmeerd van wat voor goedheid dan ook in ons. Lange gebeden, vasten, het geven van giften, bijbelstudie en goede werken – geen van deze zaken maken ons rechtvaardig of aanvaardbaar voor God. Zelfs ons “goede” vlees – goede karakter, spraak, gedachten en daden – zijn een stank in Zijn neusgaten als het gebruikt wordt in ons pleidooi voor onze eigen rechtvaardigheid.

Toen Jezus aan het kruis ging kruisigde Hij de “oude mens” van het vlees. Er is nog maar één Mens over, maar één iemand met Wie God nog te maken heeft – en dat is Zijn Zoon. Toen Jezus Zijn werk volbracht op aarde en aan de rechterhand van de Vader zat zei God “Vanaf nu herken ik nog maar één Mens, nog maar één rechtvaardigheid. Een ieder die tot Mij komt moet door Hem komen – door Mijn Zoon. Een ieder die rechtvaardig wil worden moet Zijn rechtvaardigheid accepteren en niets anders!”.

We worden geaccepteerd in Gods ogen alleen door geloof in Christus en Zijn werken. Ziet u hoe belangrijk het is om in Christus te blijven, om snel naar Hem te rennen wanneer u faalt? U moet leren om naar Hem te rennen, roepende “Jezus, ik heb gefaald!! Ik kan dit niet bewerken! Ongeacht wat ik doe, ik kan nooit herkend worden door de Vader tenzij ik naar Hem ga in U!”

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: