Home > Overdenkingen > Hij verheugd zich in genade

Hij verheugd zich in genade

“Want alle tucht schijnt op het ogenblik zelf geen vreugde, maar smart te brengen, doch later brengt zij hun, die erdoor geoefend zijn, een vreedzame vrucht, die bestaat in gerechtigheid” (Hebreeën 12:11)

God spreekt hier zowel over Zijn eigen hart als het uwe. Zijn tucht brengt Hem geen vreugde, maar het doet Hem verdriet en pijn. Maar wanneer God komt om te oordelen zweeft Hij boven Zijn kinderen terwijl Hij hen kastijdt. Hij let op en zoekt naar de kleinste zucht van berouw of verdriet en Hij stopt op het moment dat Hij er één glimpje van opvangt. Hij verlangt er naar te zeggen “Het is genoeg zo, het doet Mij teveel pijn om u te straffen”.

Geliefden, u moet Gods pijn hierin begrijpen. Wanneer anderen u proberen pijn te doen dient u uw gedachten krijgsgevangen te maken en te zeggen “O Heer, laat me toch bidden voor mijn vijanden, voor diegene die proberen mij te verwonden”.

De Heer houdt van de grootste goddeloze, verachtelijke zondaar op straat en als Hij van die persoon houdt, hoeveel te meer houdt Hij van de Christen die u pijn doet en zich tot uw vijand maakt?

Misschien heeft u een idee van hoever we eigenlijk van Gods hart afstaan. We hebben nog zoveel te leren van Zijn hart. Nee, Hij verheugd zich niet in een oordeel, Hij vind geen plezier in de vernietiging van de goddeloze, en ook niet in het tuchtigen van Zijn kinderen. In tegendeel zelfs, het doet Hem verschrikkelijk veel pijn!

Laat me u vertellen waar de Heer zich in verheugd:

“Wie is een God als Gij, die de ongerechtigheid vergeeft en de overtreding van het overblijfsel van zijn erfdeel voorbijgaat, die zijn toorn niet voor eeuwig behoudt, maar een welbehagen heeft in goedertierenheid! Hij zal Zich wederom over ons ontfermen, Hij zal onze ongerechtigheden vertreden. Ja, Gij zult al onze zonden werpen in de diepten der zee” (Micha 7:18-19)

Dank de Heer voor Zijn grote mededogen die beschikbaar is voor iedereen. Hij verheugd zichzelf in genade!

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: